Corona-veilig op vakantie naar een pueblo blanco

In het zomernummer (2020) van magazine Por Favor en op SpanjeVandaag lees ik iets interessants, namelijk dat de meeste witte dorpjes in Andalusië coronavrij zijn gebleven. Hoe dat kan? Door de witte kalk, is het vermoeden.

 Ik lees dat geen enkele inwoner met corona besmet is geraakt in de witte dorpjes in onder andere Serranía de Ronda, de Axarquía streek en de Guadalhorce vallei. De bewoners van de traditionele pueblos blancos verven ieder jaar hun huizen wit om de warmte buiten te houden. Volgens de inwoners doodt kalk ook de bacteriën en schimmels, zelfs insecten.

De Romeinen gebruikten ook al kalkpoeder als ontsmettingsmiddel; lijken werden ermee bedenkt, zodat virussen en ziektekiemen niet naar de oppervlakte kwamen. Of het echt werkt? We weten het niet, maar toevallig is het wel.

Zoek jij dus nog een vakantiebestemming in Andalusië? Dan lijken de pueblos blancos wel zo corona-veilig. Oriënteer je alvast door deze blogs over de witte dorpjes en mooie routes te lezen:

Langs 5 pueblos blancos in Sierra de las Nieves (Monda, Coín, Istán, Ojén en Tolox)

Leuke dagtocht – Een rondje Ronda (langs de witte dorpjes El Gastor, Olvera en Setenil de las Bodegas)

De mooiste route langs 7 pueblos blancos in Sierra de la Grazalema (Algodonales, Zahara de la Sierra, Grazalema, El Bosque, Ubrique, Gaucín, Casares)

Route langs 5 ‘de la Fronteras’ in de provincie Cádiz (Jerez de la Frontera, Arcos de la Frontera, Jimena de la Frontera, Castellar de la Frontera, Vejer de la Frontera en Medina-Sidonia)

Ik laat mezelf verdwalen in de straatjes van Totalán

Het loopt bij mij vaak anders… Zeker in Spanje (over pueblo blanco Setenil de las Bodegas)

0 thoughts on “Corona-veilig op vakantie naar een pueblo blanco”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *