Wonderschoon en relaxed Donostia, San Sebastián

In de 19e eeuw besloot koningin Isabel dat San Sebastián voortaan haar zomerverblijf werd. Hierna volgden nog vele koningshuizen en adel. Dat verklaart de prachtige Belle Epoque gebouwen die je doen denken aan Parijs. Maar Donostia is een stuk intiemer dan Parijs.

De intimiteit komt denk ik door de Conchabaai die de stad veilig omarmt. San Sebastián heeft drie goudgele stranden: Ondarreta, Concha en Zurriola. Wij zijn er tijdens een hittegolf, wat ook voor Baskenland uitzonderlijk is. Maar hierdoor genieten we intens van de zwemmende Basken in de zee en de spelende kinderen op het strand. Iedereen geniet! Jong en oud, dik en dun, local en toerist. Wat een fantastische, relaxte sfeer hangt hier. Een echt fijne vibe. En de zonsondergang? Die is verbluffend mooi!

Het geroezemoes bepaalt het ritme van de stad
We verblijven vier dagen in San Sebastián en zijn vanaf het eerste moment verliefd. “Het geroezemoes bepaalt het ritme van de stad” zegt manlief ineens heel poëtisch terwijl hij een slok neemt van zijn eerste Spaanse biertje deze vakantie. En inderdaad, de Basken kletsen net zo graag als hun Spaanse landgenoten. Maar niet hinderlijk, gewoon gezellig, genietend.

Flaneren over de mondaine boulevards
Mijn eerste Sangria deze vakantie komt binnen. Rustig land ik op Spaanse bodem en verheug ik me op het flaneren over de mondaine boulevards en natuurlijk het verrukkelijke eten. Want San Sebastián is de culinaire hoofdstad van Spanje en staat bekend om de pintxos. Daarover in een volgend blog meer.

1 thought on “Wonderschoon en relaxed Donostia, San Sebastián”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.