Het loopt bij mij vaak anders… Zeker in Spanje

Door onze correspondent Ingrid Smit-
Met een volle tank en vol goede moed, een kop koffie to-go en een eerder uitgestippelde Google-maps route ging ik op pad. Op ontdekkingstocht. Door het achterland van Spanje, de prachtige plekken ontdekken achter mijn zo geliefde stad Málaga. En ja hoor, ik sta dan ineens toch weer helemaal klem in een smal straatje van het sfeervolle witte bergdorpje Setenil de las Bodegas. Dat is overigens best knap, om met mijn kleine Fiatje 500 klem te staan. Ik glimlach… dit gebeurt bij mij regelmatig en stiekem vind ik het best leuk.

 

Bij mij lopen dingen namelijk vaak een beetje anders dan gepland. En dan gebeuren er altijd wel onverwachte en interessante dingen. Deze keer stopt er een vriendelijke, hulpvaardige Spanjaard vlak naast me. Hij kan overigens niet anders, want in dit smalle straatje heb ik hem volledig klemgereden. Ik stap uit en in mijn beste Spaans vertel ik hem dat ik het dorpje uit wil, maar dat dit zo waarschijnlijk niet de juiste route is. Hij glimlacht. Volgens mij ben ik in zijn ogen nu wel de meest suffe, blonde guiri die hij ooit is tegengekomen, maar hij glimlacht vriendelijk en zegt me dat ik hem moet volgen. Althans, ik denk dat hij dat zegt. Zijn Spaans is zo rap dat ik meer dan de helft niet versta. Ik stap weer in en na een flink aantal keer steken met mijn Fiatje om te keren, rijd ik achter hem aan. En ja hoor, tien minuten later zie ik de hoofdweg. We zwaaien vriendelijk naar elkaar en vervolgen ieder onze weg.

 

Op een andere, gekke of avontuurlijke manier
Ik word weer erg blij van dit kleine gezellige avontuur. Zo gaat het bij mij telkens als ik in Spanje een dag de omgeving ga verkennen. Ik stippel een route uit, mijn Google Maps stuurt me een kant op die niet helemaal klopt en ik vind mijn weg weer op een andere, gekke of avontuurlijke manier. De ene keer via een enorm spannend onverhard slingerweggetje, de andere keer door een ontmoeting met een vriendelijke Spanjaard. En ook wel eens na urenlang dolen op onbekend terrein terwijl de batterij van de telefoon en navigatie leeg is. Het avontuur is waar ik blij van word.

 

Hoe toevallig is het dan dat ik vanochtend op Facebook lees dat er een Mexicaans gezegde is dat als volgt luidt: “Als je God wilt laten lachen, moet je een plan maken…”

Hahaha… te leuk dit.

2 thoughts on “Het loopt bij mij vaak anders… Zeker in Spanje”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.