3 Leuke en betaalbare locaties op Ibiza

Eén keer kwam ik op Ibiza. Ik was 18 jaar en net geslaagd voor mijn eindexamen havo. Met mijn toenmalige vriendje ging ik met een jongerenorganisatie naar dit party-eiland, want zo stond het bekend. Nu ik 28 jaar later spanjeliefhebbers.nl heb opgezet en o.a. Ibiza magazine lees, denk ik ineens weer terug aan mijn vakantie op Ibiza, lang, lang geleden.

Wat herinner ik me ervan? Eerlijk gezegd niet veel meer. Behalve Bora Bora Beach, de camping waar we verbleven, de discotheken en nachtclubs. Toch ben ik er sindsdien niet meer geweest, ondanks dat het eiland immens populair is (geworden). Hip ook. Dit wekt wel mijn nieuwsgierigheid. Mede doordat ik inmiddels een grote klantenkring heb – bestaande uit coaches, trainers en therapeuten – die dolgraag mindfulness retreats en yogaweken geven en volgen op Ibiza. Wat is dat toch met de energie en magie daar? In Ibiza Magazine lees ik er ook over, in ieder artikel.

Waar ik echter van schrik, en wat mij ervan weerhoudt om erheen te gaan, zijn de torenhoge prijzen! Niet normaal zo duur. Die prijzen ben ik echt in Andalusië nog niet tegengekomen. Maar na even doorspitten en navragen heb ik toch 3 leuke, enigszins betaalbare, locaties gevonden op Ibiza. Hiermee beantwoord ik een veel gestelde vraag van onze Spanjeliefhebbers-volgers, dus sla ze goed op en wie weet treffen we elkaar daar!

B&B Gare du Nord, inclusief lelijke eendjes

Het klink Frans, ze zijn Nederlands en het ligt op Ibiza. Gare du Nord is een kleine B&B met 9 kamers in het rustige noorden van Ibiza. Toen vriendin Ingrid Dercksen mij deze B&B tipte, zei ze: “Vroeger, toen ik er kwam, verhuurden ze ook hele leuke lelijke eendjes. Zo gaaf om daarin over het eiland te scheuren.” Dus ik zocht even verder en ja hoor; de eigenaren Ramon en Annemarie hebben behalve Gare du Nord nog een bedrijf: Ducks United. Cool hè?

Casa Naya, in het hart van Ibiza
“Mijn vriendin Evelien Hillebrand heeft een gave locatie op Ibiza” zei vriendin Saskia Engels toen een klant van mij informeerde naar een betaalbare en rustige locatie. Casa Naya heeft kamers, studio’s en appartementen en ziet er inderdaad verrukkelijk uit!

B&B Can Pura, puur en zuiver
Ik was onder de indruk van het interview met gastheer Adri van den Bos in Ibiza magazine. Deze ondernemer uit Zandvoort heeft veel meegemaakt en de downside van het leven en de wereld gezien. Hij heeft met niets Can Pura opgebouwd. Hier heb ik grote bewondering voor. Ook zoals hij in het leven staat, heel zuiver. Lees op zijn website ook over de
Thuiskom Herberg. Wat een prachtig initiatief.

 

Weet jij leuke en betaalbare (<140 euro per nacht) adresjes op Ibiza? Laat het ons weten!

0 thoughts on “3 Leuke en betaalbare locaties op Ibiza”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.