Wonen en studeren in Sevilla

Sinds kort hebben we een correspondent in Sevilla! Wat een luxe. Mijn nichtje Willemijn (17) woont 4 maanden met een vriendin in de hoofdstad van Andalusië. Zij houdt ons live op de hoogte van haar belevenissen. En ze is smoorverliefd. Mijn genen hè? Hoe kan het ook anders. Hahaha, nee hoor, dankzij haar reislustige ouders heeft ze al veel van de wereld gezien. Ze is beslist geen groentje.
 
Willemijn leert Spaans aan Centro de Lenguas e Intercambio Cultural (CLIC) en woont in hartje centrum van de stad. Ze appte me.

Hey Marije! 

 Het is echt oprecht elke dag genieten hier! De combinatie van het Spaanse eten, heerlijke tapas, de taal leren, Spaanse zon, de lekkere drankjes… Maar ook de prachtige stad zelf, alle straatjes zijn zo mooi en het leven speelt zich dan ook allemaal buiten af… Zelfs in deze gekke coronatijd is het nog steeds zo’n gezellige stad!

Één van de meest bijzondere dingen vind ik elke dag weer om te zien hoe in de uren waarin de siësta plaatsvindt de hele stad tot rust komt en dan rond een uurtje of 21 de hele stad weer tot leven komt en alle terrasjes weer vol zitten tot laat in de avond. Met ons appartementje midden in het hartje van Sevilla voelen we ons zo thuis, leven tussen de Spaanse mensen, winkeltjes en Spaanse barretjes maakt het allemaal net nog iets meer bijzonder. Wanneer we uit school lopen naar huis (gek hè, nog maar 3 weken onderweg en noem het nu al thuis) kom je al snel in een van de gezelligste buurtjes van Sevilla (al vind ik zelf). Waar de mensen van de buurt ons elke dag weer begroeten: buenos días, que tal?

Elke dag hopen we weer wat meer Spaans te kunnen praten met de Spaanse bevolking! Oefenen in restaurantjes is het leukst. 
Ook hebben we ons ingeschreven voor de sportschool waar we klasjes volgen in het Spaans en als het wat minder warm is, is hardlopen langs de rivier héérlijk!

We kijken zo uit naar de komende weken, hoe ons Spaans zich gaat ontwikkelen, naar alle avonturen die nog komen gaan, maar we leven hier echt dag per dag! Heerlijk toch?

Cultuur opsnuiven

Ze woonde al een flamencoshow bij en bezoekt iedere week de culturele hotspots van de stad. Herken je Guadalquiver, Plaza de España, Catedral de Santa María de la Sed en het Metropol Parasol? Het opleidingsinstituut (CLIC) organiseert ook veel gave excursies. Eigenlijk ben ik stik jaloers op haar en ontzettend blij met nog een Spanjeliefhebber in onze familie.

Onze socials
De komende maanden zullen er dus veel Sevilla-blogs verschijnen op Spanjeliefhebbers. Houd ook onze Facebook en Instagram in de gaten voor de live berichten. Zo verblijven we deze herfst allemaal een beetje in het beeldschone Sevilla.

0 thoughts on “Wonen en studeren in Sevilla”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.