Sevilla – 10 Tips voor een stedentrip

Sevilla is zeer geschikt voor een stedentrip van drie dagen of langer. Er is zo veel te doen! De hoeveelheid paleizen en prestigieuze gebouwen maakten de meeste indruk op ons. Brede lanen, waar vroeger de koetsen reden. Het is op Napoleon-achtige wijze statig, chique, groot en imponerend. Ik geef je 10 tips.

 

1.   Plan voor Sevilla minimaal drie dagen en bij voorkeur in het voor- of najaar. 

2.   Reserveer 1 dag voor het bezichtigen van de 3 hoogtepunten die op loopafstand van elkaar liggen: Plaza de España (met prachtig park), het Alcazár en de kathedraal. Op de route kom je langs de meest imponerende faculteitsgebouwen, paleizen en parken. De rijkdom straalt ervan af.

3.   Wandel door de Barrio de Santa Cruz, de Joodse wijk met smalle straatjes, betegelde binnenplaatsen en smeedijzeren balkons. 

4.   Houd je van shoppen? Boek dan een dag extra en je kunt je lust ophalen in de enorme winkelstraten. Winkel ’s ochtends vroeg, of na de siësta. Tussen 14 en 17 uur is vrijwel alles gesloten. En op zondag ook. 

5.   Steek een van de bruggen over en slenter ’s avonds langs de Quadalquivir waar de Sevillianen joggen, skaten, fietsen en wandelen. Een en al levendigheid.

6.   Nog tijd over? Sevilla is rijk aan musea en paleizen die je kunt bezichtigen. Afhankelijk waar jij van houdt, kun je daar uren vertoeven.

7.   Terrasjes zijn overal, maar de studentenwijk Triana is wel erg gezellig, heel goed betaalbaar en er is een authentieke overdekte markt met heel veel vis!

8.   Kijk of je vooraf al kunt uitzoeken waar flamenco-optredens zijn, want daar staat Sevilla om bekend. Het gebeurt ook vaak spontaan op straat, maar het zou jammer zijn als je het net mist in die paar dagen dat je er bent. 

9.   Het pretpark en Expoterrein dat is gebouwd ter ere van de wereldtentoonstelling in 1992, kun je overslaan. Het authentieke Sevilla is veel mooier.

10.   Houd het boekje 100% Sevilla bij de hand; een ideale reisleider!

0 thoughts on “Sevilla – 10 Tips voor een stedentrip”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.