Sevilla – Een snoeihete verrassing in Andalusië

Het is er 41 graden als we arriveren (augustus). We wandelen in slow motion onder de bomen van het paleiselijke park. En glimlachen om de maffe Japanners bij Plaza España. Ze kopen alle Spaanse prullaria en maken gebruik van de koets, fiets, tourist sightseeing bus, privégids en rondvaartboot. 

 

We ploffen neer op een bankje, naast een alcoholist. Wij drinken water, heel veel. En kijken naar de mengelmoes van toeristen en Sevillianen. “Warm hè?” zeggen we voor de vierde keer tegen elkaar. 

 

Imponerend
Natuurlijk is ook hier de kathedraal gigantisch, net als in Granada. Maar de hoeveelheid paleizen en prestigieuze gebouwen maken de meeste indruk op ons. Brede lanen, waar vroeger de koetsen reden. Het is op Napoleon-achtige wijze statig, chique, groot en imponerend. In veel van deze historische gebouwen zijn nu faculteiten gevestigd; Sevilla is een waanzinnig gave universiteitsstad. 

 

Aan de Guadalquivir
We doen alles lopend, de tijd vergetend, om maar zo veel mogelijk van Sevilla op te snuiven. Rond 14 uur is het echt niet meer uit te houden vanwege de warmte, dan gaan we terug naar 
hotel Ribera de Triana en doezelen we urenlang aan het zwembad op het dak, met uitzicht over de stad. Dit hotel ligt prefect, aan de Guadalquivir, de rivier waarover Columbus voer naar Amerika. De Guadalquivir was de belangrijkste haven voor de handel naar de nieuwe wereld. Dankzij Columbus werd Sevilla vanaf 1492 dé handelsstad van Andalusië en de rijkste en grootste stad van Spanje. En dat zie je! Veel paleizen en gebouwen in Sevilla stammen uit die tijd. Nadat de Guadalquivir dichtslibte kwam er helaas een eind aan de bloeiperiode.

 

Triana
Iedere avond wandelen we langs de kade de gezellige wijk Triana in, boordevol terrasjes en barretjes. Vijf minuten van ons hotel ligt een authentieke markthal; de vislucht komt je van verre al tegemoet. Hier kopen de Sevillianen hun eten, geen toerist te bekennen. We love that.

 

Drie dagen lang slenteren we door het openluchtmuseum dat Sevilla heet. Maar drie dagen zijn te kort. We weten zeker dat we hier nog vaak zullen terugkomen. Ook, of misschien juist, in de winter, om alle prachtige musea te bezoeken.

0 thoughts on “Sevilla – Een snoeihete verrassing in Andalusië”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *