Langs de Costa de la Luz – Route A2233

Aan de rustige Costa de la Luz vind je de klassieke badplaatsen die vooral bij de Spanjaarden geliefd zijn. We zijn diep onder de indruk van de route hiernaartoe: de A2233 die deels slingert door Parque Natural Cabo de Trafagal. Fascinerend, want het lijkt of je een stuk boven de bomen rijdt. 

 

Wanneer we een paar dagen achter elkaar via de A2233 naar het strand in Barbate gaan, doen we de autoramen open om de krekels te horen en de dennengeur op te snuiven. Telkens als we afdalen (er is trouwens geen hond op deze weg), zien we beneden een baaitje liggen. We passeren piepkleine, hippieachtige badplaatsjes met spierwitte stranden, zoals El Palmar, Zahora en Los Caños de Meca. 

 

A2231
Wanneer je na Barbate doorrijdt richting Tarifa, volg dan de A2231. Ook hier liggen prachtige strandjes: Zahara de los Atunes, Bolonia en Valdevaqueros zijn superleuk en lekker rustig. 

 

Zahara de los Atunes
In Zahara de los Atunes 
eten we tonijn; sinds lange tijd is Zahara het centrum voor de tonijnvangst en het dankt haar naam hier ook aan. In het dorp zelf vind je een verscheidenheid aan restaurantjes en barretjes waar je uitstekend kunt eten.

Wat een pareltjes hier aan de rustige Costa de la Luz!

0 thoughts on “Langs de Costa de la Luz – Route A2233”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *