Murcia – Favoriet van Koning Alfons X

Op doorreis van Valencia naar Granada overnachten we in Murcia, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Op het eerste oog een leuk provinciestadje met veel bedrijfspanden. Totdat we lezen dat Murcia al in 825 is gesticht!

 

Murcia ligt aan de rivier de Segura. De stad was na de Reconquista eind 13de eeuw de verblijfplaats van Koning Alfons X van Castilië die de stad veel privileges verleende. Dit zorgde voor de groei van de stad die met name in de 15de eeuw zijn hoogtepunt bereikte met de aanleg van belangrijke irrigatiesystemen in de huerta, de boomgaarden waar Murcia bekend om staat. De ambachten die floreerden in de 15de eeuw verlenen hun naam aan de straten in het oude centrum.

 

Hotel Nelva
Wij overnachten in het luxe, moderne 4-sterren Hotel Nelva, dat we vonden via Secret Escapes waardoor we maar € 60,- betaalden! Na de lange autorit was dit wel heel relaxed. We hebben nog even gezwommen en ’s avonds lekker chique gedineerd in het hotel. Ferry at zelfs os. 

 

Ook is er goede WiFi, dus ik was druk op de whatsapp met Marlies, mijn Nederlands-Spaanse vriendin, die we over een paar dagen zullen ontmoeten in Granada. Ze waarschuwt ons voor de extreme hitte in Granada; we voelen het hier in Murcia al. 

Spontaan besluiten we om morgen nog niet naar Granada te rijden, maar eerst 2 dagen van de Sierra Nevada te gaan genieten, voor wat meer verkoeling en om te genieten van de natuur. 

 

Bron: Lannoo’s autoboek Spanje, Portugal

0 thoughts on “Murcia – Favoriet van Koning Alfons X”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.