Vejer de la Frontera – Wat een schoonheid

We verblijven in een oude villa in Conil de la Frontera, aan de Costa de la Luz. Onze buurvrouw, het spierwitte Vejer de la Frontera, zien we al van verre liggen op de 200 meter heuveltop. Een schoonheid.

 

Vejer de la Frontera is met zijn kenmerkende witte huisjes een van de vele pueblos blanco’s die je overal in Andalusië ziet. In 2013 werd Vejer zelfs door Tripadvisor verkozen tot tweede mooiste dorp van Spanje, na Ronda.

 

Uitzicht

We rijden de weg naar boven en parkeren aan de rand van het dorp.   

De kinderen rennen direct door de stadspoort naar binnen en we zien dat echt alle huizen wit zijn! We wandelen eerst over de hele buitenring van de stadsmuur vanwaar je overal prachtig uitzicht hebt op de zee en het achterland waar de stieren grazen. Daarna slenteren we door de smalle, steegjes, straatjes en trappetjes. We genieten van de bloemenkleurenpracht, sinaasappelbomen en Arabische poortjes.

 

Iedereen relaxed

Dit stadje ademt heel veel historie en wordt perfect onderhouden, beschermd haast, door de trotse bewoners. We drinken koffie op Plaza de España en observeren de keuvelende mannetjes op het bankje. Iedereen lijkt hier relaxt te zijn. In tegenstelling tot wat we lazen in de reisgidsen, is het helemaal niet druk, terwijl het augustus is. 

 

Als je aan de Costa de Luz bent, mag je deze wandeling door een ansichtkaart echt niet overslaan!

0 thoughts on “Vejer de la Frontera – Wat een schoonheid”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.