Route du Soleil – A6 en A7

Vaak nemen we gewoon de vertrouwde Route du Soleil, de A6 en de A7. Omdat we zo snel mogelijk naar Spanje willen. Ferry rijdt ‘m met zijn ogen dicht. Je doet er wel verstandig aan om in het hoogseizoen op een doordeweekse dag te gaan rijden; de zwarte zaterdagen vermijdend. En waar je wilt overnachten? Dat is aan jou. Ook Frankrijk is een prachtig land dus de vakantie-voorpret kan hier al beginnen. 

 

Wij rijden de eerste dag vaak flink door met als doel om tussen Dijon en Lyon te overnachten. Het Novotel in Maçon is echt ideaal, zo’n 8 uur rijden en langs de Route du Soleil, zodat we de volgende ochtend direct door kunnen. Een groot voordeel van het Novotel is dat de kwaliteit altijd prima is, schoon, goede bedden, en het Novotel heeft familiekamers. Meestal betalen we maar 99 euro voor 1 nacht met z’n vieren. Gewoon via Booking.com.

 

Frans ontbijt

In ons gezin is het traditie dat we niet in het hotel ontbijten, maar na ongeveer 2 uur rijden om een uur of 10 een dorpje inrijden voor een echt Frans ontbijt op een pittoresk pleintje. Du pain, jambon, croissants en pain au chocolat. Hetzelfde geldt voor het diner; de Franse keuken is natuurlijk voortreffelijk! Het maakt niet veel uit waar je aanschuift, het eten is bijna overal goed. Voor ons is de vakantie dan echt begonnen! 

 

Carrefour
Ook kopen we voor onderweg verse stokbroden, ham, kaas en fruit, zodat we niet in een suf langs-de-weg-restaurant hoeven te lunchen. Je ziet de Fransen zelf ook aan de picknicktafels zitten met hun koelbox, op een mooi uitzichtpunt. En de Franse supermarkt? Ik vind het een feestje! Laat mij maar een uur los in de Carrefour, daar doe je me een groot plezier mee. Ons hele gezin trouwens. Zo slaan wij altijd een lading Dijonaise en macarons in. 

 

Op het Franse platteland 

Soms lukt het om een fijne B&B of Chambre D’hote te vinden op het Franse platteland. Dat heeft absoluut mijn voorkeur, omdat je zintuigen direct worden geprikkeld en je veel meer tot rust komt. Bovendien steun ik veel liever de kleine ondernemers dan een grote hotelketen. Het nadeel is echter dat je bij de meeste B&B’s en Chambre d’hotes in het hoogseizoen (en daar zijn wij nu nog van afhankelijk) slechts voor een hele week kunt boeken.

 

Charmante tussenstophotels
Onlangs ontdekte ik deze website met charmante hotelletjes in de Bourgogne, bij Beaune en Lyon. Handig! 

 

Dan door naar Spanje
Na een overnachting in Dijon/Maçon/Lyon rijden we het liefst door naar Catalunya. Ook daar ontdekken we steeds nieuwe fijne plekjes om een paar dagen te landen alvorens we doorrijden naar Zuid-Spanje. 

 

Of toch de Languedoc?

Toch kiezen we er ook wel eens voor om nog even in de Languedoc te verblijven. Een paar jaar geleden vierden we bijvoorbeeld Quartorze Juillet in Viaz. Superleuk! En wat dacht je van een rondje Orange, Avignon, Nîmes? Of een paar dagen uittrekken voor Montpellier, Béziers, Narbonne en Carcassonne? Allemaal prachtige steden die nog op mijn verlanglijstje staan.

 

Tips?

Heb jij nog goede overnachtingstips langs Route du Soleil? Deel ze dan onder dit blog.

0 thoughts on “Route du Soleil – A6 en A7”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.