Een terrasje pikken in de voormalige stierenarena: Plaza de la Constitucion

Het neoklassieke Plaza de la Constitución is het zenuwcentrum van San Sebastián. Dit is het belangrijkste plein in de stad, waar grote feesten en vieringen plaatsvinden. Het Constitution Square of Consti, zoals het bekend staat bij de inwoners van Donosti, werd in 1817 gebouwd door architect Ugartemendia, na de wederopbouw van San Sebastián na de verwoestende brand in 1813.

Zodra we het plein oplopen trekken romantische luikjes, balkonnetjes en de cijfers boven de ramen van de appartementen direct onze aandacht. Vroeger waren hier stierengevechten en de toeschouwers zaten vanaf de genummerde ramen te kijken naar het spektakel. Dit is wel een gek idee denk ik, terwijl ik een slok neem van mijn Sangria. Na de bouw van een nieuwe en grotere stierenvechtarena in de stad werd Plaza de la Constitución niet meer als arena gebruikt, maar de nummers blijven op elk venster staan ​​om een ​​deel van de geschiedenis niet te vergeten.

Het centrale gebouw was tot 1947 het stadhuis van de stad. Daarna werd het de gemeentelijke bibliotheek en sinds 2000 zitten hier de administratieve kantoren van de gemeenteraad. Op het plein bevinden zich gezellige terrasjes waar je even een drankje doet voordat je aan de pintxos gaat.

 

Bronnen: sansebasian.travel, wikipedia

0 thoughts on “Een terrasje pikken in de voormalige stierenarena: Plaza de la Constitucion”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.