Naar het strand in Fuengirola, Benalmádena en Torremolinos

Boek je een echte strandvakantie? Dan ben je in de badplaatsen Fuengirola, Benalmádena en Torremolinos absoluut op het juiste adres. Op je slippertjes wandel je zo vanuit je hotel of appartement naar een van de fijne stranden hier.

In de reeks Waar wil je naar het strand aan de Costa del Sol? schreef ik al meerdere blogs over de mooiste playas, namelijk:

 

Vandaag zijn de toeristische, maar fijne badplaatsen aan de beurt. Ik geef je 8 strandtips in Fuengirola, Benalmádena en Torremolinos.

1. Playa del Ejido/del Castillo, Fuengirola
Als je vanuit de richting van Marbella komt, dan is het eerste strand dat je in Fuengirola tegenkomt het Playa del Ejido, beter bekend als Playa del Castillo vanwege het grote Castillo Sohail dat ernaast ligt. Dit strand is 800 meter lang en 50 meter breed. Het staat bekend om haar rustige karakter, dat ze te danken heeft aan de wat afgelegen ligging. Met het kristalheldere zeewater is dit strand door de EU beloond met het Blauwe Vlag keurmerk. Je kunt er goed parkeren en het strand is rolstoeltoegankelijk. Behalve tal van watersporten die je hier kunt doen, zijn er restaurants, bars, douches en je kunt er strandbedjes en parasols huren.

2. Playa Los Boliches, Fuengirola
Playa Los Boliches is een van de populairste stranden van Fuengirola. Ook dit strand is al meerdere keren bekroond met de Blauwe Vlag. Op dit brede strand is veel te doen, zoals waterfietsen of waterski´s huren en volleyballen. Ook kun je terecht bij een van de vele chiringuitos langs het strand. Leuke winkels vind je hier aan de boulevard. Lopend is dit strand het gemakkelijkst te bereiken, maar er is ook een treinstation vlakbij.

3. Playa Torreblanca/Carvajal, Fuengirola
Playa Torreblanca bevindt zich aan de grens van Fuengirola met Benalmádena, als deel van Benalmádena´s Playa Carvajal. Er is voor ieder wat wils; de boulevard naast het strand biedt de gelegenheid om te hardlopen en te skaten en er zijn verschillende winkeltjes. Je kunt ook kajaks en bootjes huren. Playa Torreblanca is een goede plek om heerlijk te ontspannen met de hele familie.

Fuengirola
Benalmadena

4. Playa Las Viborillas, Benalmádena
Dit kleine en verborgen strand lijkt wel een tropisch eiland. De groene vegetatie en de kliffen die het strand omringen, dragen bij aan het gevoel dat je op een Caribisch eiland bent. De zee is kalm en het is de ideale familiebestemming. Je kunt er gewoon strandbedjes huren. Het strand is wel alleen toegankelijk via een trap, er is dus geen toegang voor rolstoelgebruikers. Dit is ook het geval voor het nudistenstrand naast Playa Las Viborillas, Playa Benalnatura.

5. Playa de Bil-Bil, Benalmádena
In het hart van Benalmádena vind je dit zandstrand dat is vernoemd naar het gelijknamige Kasteel van Bil-Bil uit 1927. Dit slot staat bekend om haar fraaie Arabische bouwstijlen. In combinatie met de vele tentoonstellingen die hier jaarlijks plaatsvinden is het uitgegroeid tot een van de meest aansprekende attracties van de Costa del Sol. Het strand zelf wordt geroemd vanwege haar perfecte ligging en de pittoreske Paseo Marítimo, waar je heerlijk overheen kunt struinen terwijl je geniet van het adembenemende uitzicht. Het strand is zo´n 400 meter lang en 20 meter breed. Het kalme water, fijne zand en de vele faciliteiten maken Playa Bil-Bil een ideaal familiestrand. Je kunt er strandbedjes en parasols huren en het strand is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

6. Playa de la Carihuela, Torremolinos
In het meest authentieke deel van de stad, de visserswijk, vind je Playa de la Carihuela. Ook hier wappert de Blauwe Vlag. Het water is schoon en ondiep en je kunt er allerlei watersporten doen. Het strand strekt zich uit over ruim 2 kilometer en is 40 meter breed. Het is vooral populair onder families en koppels. De boulevard langs het strand is een geweldige plek om lekker een hapje te eten of iets te drinken, maar wordt ook gebruikt om te hardlopen of te fietsen. Het is erg makkelijk om het strand vanaf het centrum van Torremolinos te bereiken: je kunt er te voet, met de auto of met de bus komen. Mocht je met de auto komen, houd er dan echter wel rekening mee dat een parkeerplaats vinden een uitdaging kan zijn.

7. Playa del Bajondillo, Torremolinos
Dit strand van 1 kilometer lang biedt alles wat je kunt wensen. Vandaar ook dat zowel de lokale bevolking als toeristen dit strand tot hun favoriet hebben gemaakt. Over de gehele Paseo Marítimo ontdek je allerlei verschillende restaurants en chiringuitos. Hier kun je onder andere genieten van de welbekende pescaito frito andaluz, een typische op Andalusische wijze bereide vis. Playa del Bajondillo is ook enorm in trek bij gezinnen met kleine kinderen vanwege de schommels, speeltuinen en strandwachten. Er zijn zelfs picknickplekken en plekken die schaduw bieden onder de palmbomen. Het kan lastig zijn om een parkeerplek te vinden in de zomermaanden, aangezien het strand erg populair is.

8. Playa El Cañuelo/Los Álamos, Torremolinos
Als je op zoek bent naar een strand dat niet te druk is, dan is Playa El Cañuelo/Playa Los Álamos een goede keuze. Het strand is wat verder verwijderd van het stadscentrum dan andere stranden in de omgeving, wat het vaak wat rustiger maakt. Het strand is ongeveer 1 kilometer lang en het zand is grijzig. Het ligt aan de rand van Málaga en Torremolinos, gelegen naast de luchthaven. Los Álamos is voornamelijk populair onder jongeren vanwege de barbecuezone, een goede sfeer en veel sportmogelijkheden. 

Bronnen: ruralidays.nl, beach-inspector.com.

Torremolinos
0 thoughts on “Naar het strand in Fuengirola, Benalmádena en Torremolinos”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.