Naar welke stranden gaan de locals aan de Costa del Sol?

‘Waar de Spanjaarden zelf zitten, is het goed eten’ zei mijn vader altijd. Ook al keurde mijn moeder een eettentje af op tl-verlichting, binnen eten in de airco, of kleine wiebeltafeltjes op een schuin aflopend, hobbelig terras…. Mijn vader had gelijk. Natuurlijk weten de locals zelf het beste wat goed is, en betaalbaar! 

Wij houden ervan om tussen het Spaanse gekwebbel op een kleinschalig strandje te liggen. En die Spanjaarden leggen geen euro neer voor een strandbedje en parasol hoor. Ze nemen hun eigen koelbox, klapstoeltje en parasol mee. En hun hele familie! Het ziet er zo gezellig uit. Naar welke stranden gaan de Spanjaarden dan het liefst? Dat zijn onder andere deze 7 minder bekende playas.

 

Algeciras – Playa de Getares
Vanaf Playa de Getares heb je een geweldig uitzicht op de rots van Gibraltar, die slechts een paar kilometer verwijderd is aan de overkant van de baai. Langs dit strand loopt een ruime boulevard met restaurants en kleine winkeltjes. Tijdens de zomermaanden zorgen de strandwachten voor de veiligheid; vooral Spaanse gezinnen gaan graag naar dit strand.

Manilva – Playa La Chullera
Playa La Chullera onderscheidt zich door de uiterst ontspannen en rustige sfeer. Gezinnen en oudere stellen komen hier om te ontspannen in de zon en te genieten van het uitzicht op de Middellandse Zee. Playa La Chullera is een grof zandstrand, deels afgewisseld met grijze kiezels. Kenmerkend is het kristalheldere water, zeer geschikt voor snorkelaars. Verspreid over het strand vind je diverse chiringuitos met gezellige en schaduwrijke terrassen. Hier worden lokale gerechten en cocktails geserveerd tegen lokale prijzen.

Estepona – Playa del Cristo
Playa del Cristo is gelegen in het zuidwestelijke deel van Estepona, je kunt er goed parkeren en het zeewater is heel kalm. Kinderen kunnen hier veilig pootjebaden, want de badmeesters zorgen er ook voor dat er in de zomermaanden niets gebeurt. Vooral Spaanse gezinnen waarderen dit 700 m lange strand in eigen land en komen in het hoogseizoen naar Playa del Cristo om te ontsnappen aan de hitte in de grote steden.

Málaga – Playa del Palo
Het strand Playa del Palo bestaat uit vier halfronde baaien van fijn, iets donkerder zand, gescheiden door golfbrekers van grote, heldere stenen. De watertoevoer is erg ondiep, waardoor het strand vooral populair is bij gezinnen met kleine kinderen en ouderen. De meeste bezoekers zijn vakantiegangers uit Spanje. ’s Avonds en in het weekend komen steeds meer locals. In de restaurantjes wordt verse vis gegrild: sardines, dorads, calamar en pulpo (inktvis- en octopusvlees). De grills hebben meestal de typische vorm van vissersboten. In de wijk El Palo wonen veel studenten, waardoor de prijs-kwaliteitverhouding op Playa del Palo lager is dan op de populairste stranden van Málaga in het westen.

Málaga – Playa El Dedo, Malaga
Playa El Dedo ligt aan de oostelijke kant van de wijk El Palo, slechts een paar minuten met de auto van het centrum van Malaga langs de N-340 kustweg direct achter het strand. Playa El Dedo wordt in het oosten begrensd door de kleine jachthaven El Candado. In het westen leidt een voetgangersbrug over een droge riviermonding naar de naburige stranden Playa del Palo en Playa de Pedregalejo. Net als op deze twee grotere stranden, loopt er een kleine boulevard langs Playa El Dedo. Het bijzondere van dit strand, afgezien van de keurmerken voor milieuvriendelijkheid (blauwe vlag) en toeristische vriendelijkheid, is een uitstekende infrastructuur voor mensen met een lichamelijke beperking en rolstoelgebruikers. Vanaf de boulevard bereik je een overdekte ligweide via houten loopbruggen en er zijn verschillende waterrolstoelen aanwezig.

Rincón de la Victoria
Het stadje Rincón de la Victoria ligt ongeveer 18 km ten oosten van Malaga. Het gelijknamige strand heeft een brede boulevard met restaurants en gezellige cafés, souvenirs en winkeltjes. De huizen die direct aan de boulevard liggen worden voornamelijk bewoond door Spaanse vakantiegangers met familie. Je kunt hier genieten van de rustige en ontspannen sfeer op het brede strand, dat nooit echt druk wordt door zijn lengte. Kleurrijk geschilderde wc-huizen, douches en hoge houten torens, van waaruit de badmeesters alles in het zicht hebben, karakteriseren het strandbeeld. Evenals de chiringuitos, die je op het strand verwennen met gegrilde visgerechten en andere Andalusische specialiteiten. De kinderen vermaken zich in de verschillende speeltuinen op het strand en langs de boulevard. Ook zijn er diverse waterspeeltuinen, die bestaan uit zwemglijbanen, klimwanden en andere hindernissen en garant staan voor veel plezier voor jong en oud.

Benajarafe
Playa de Benajarafe – tussen Rincón de la Victoria en Torre del Mar – ligt in het gelijknamige vissersdorp en is anderhalve kilometer lang. Langs de boulevard vind je verschillende chiringuitos voor de heerlijke regionale specialiteiten voor eerlijke prijzen. Het brede zand- en kiezelstrand is meestal vrij leeg. Vooral in het oosten vind je veel ruimte, rust en privacy, zelfs in het hoogseizoen. In het westelijke deel van het strand zijn er voetbal- en volleybalvelden en kinderspeeltuinen.  

Bron: beach-inspector.com

0 thoughts on “Naar welke stranden gaan de locals aan de Costa del Sol?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.