3 Stranden met uitzicht op de rots van Gibraltar

Naar het strand met uitzicht op de Rots van Gibraltar, kan dat? Jazeker! En daarvoor hoef je niet naar Gibraltar zelf te gaan. Laten we voor het gemak even vergeten dat dit stukje Spanje in handen is van de Britten, want de Rots als natuurverschijnsel is magnifiek, toch? Vanaf welke stranden kun je van dit uitzicht genieten? Ik deel ze in dit blog.

Playa de Getares in Algeciras

Een heerlijk lokaal en kleinschalig sfeertje hangt er op Playa de Getares in Algeciras. Hier kom je dan ook geen toerist tegen, alleen maar Spanjaarden. Door de ligging zie je verderop in zee de ferry’s en schepen af en aan varen, eigenlijk net als in ons eigen Hoek van Holland en IJmuiden. Het heeft wel wat vind ik, die machtige grote schepen. Het uitzicht op de Rots van Gibraltar, aan de overkant van de baai, is prachtig. In dit filmpje krijg je een goede indruk van het lokale Playa de Getares.

Playa de La Alcaidesa in La Línea de la Concepción

Op het lange zandstrand Playa de La Alcaidesa hangt een heerlijk ontspannen en rustige sfeer. Achter de heuvels ligt een grote golfbaan, in het zuidelijke deel van het strand kun je de uitlopers van de nederzetting La Alcaidesa zien. En natuurlijk de imponerende Rots van Gibraltar die in het verlengde ligt van dit strand. Je kunt ‘m bijna aanraken. Er zijn slechts twee chiringuitos, meer is ook niet nodig. Zelfs in de zomer kun je hier probleemloos een rustig plekje vinden. Dit strand is echt een goed bewaard geheim!

 

Playa de Sobrevela in La Línea de la Concepción

Een kwartiertje verderop ligt Playa de Sobrevela. Wat een heerlijk ruim en breed zandstrand is dit, achter de duinen. De opvallende rots van Gibraltar lijkt nog steeds dichtbij en vanaf hier heb je een geweldig uitzicht. In de enige chiringuito kun je een ligbedje huren en naar muziek luisteren. In het weekend worden er regelmatig feesten gehouden door het personeel van het restaurant. Of het nu gaat om traditionele flamencomuziek of reggaeton – hier kun je dansen met de mensen uit de regio.

0 thoughts on “3 Stranden met uitzicht op de rots van Gibraltar”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *