De strandkeuze is reuze in Nerja

Nerja en het naastgelegen Maro beschikken over wel 13 prachtige playas. In totaal beslaat dit zo’n 16 kilometer strand! Hier is het echt op en top genieten aan de Costa del Sol. Het zeewater is er kristalhelder, je kunt fantastisch snorkelen tussen de rotsen en er zijn veel zandstrandjes (i.p.v. kiezel). Niet voor niets is Nerja ook bij de Spanjaarden zelf enorm populair. Ik heb de 13 stranden voor je op een rijtje gezet.

1. Playa el Playazo: zand & kiezel

Een mooi, rustig strand van 1500 meter lang. Geschikt voor wandelaars die lekker langs de waterlijn willen slenteren. Er is weinig bebouwing en verkeer. Kitesurfers weten deze plek ook te vinden.

2. Playa el Chucho: zand

Dit strandje van 200 meter ligt tussen de monding van de Rio Chillar. Het wordt voornamelijk gebruikt door de gasten van het hotel Perla Marina.

3. Playa la Torrecilla: zand

Een gezellig toeristisch strand van 300 meter met een boulevard. Het is een schoon strand, want het is onderscheiden met de Blauwe Vlag (EU keurmerk).

4. Playa de la Caletilla: zand

Tussen de kliffen tref je dit kleine strand van slechts 50 meter, Het is bereikbaar via het Balcon de Europa of vanaf Playa de la Calahonda. Er zijn bijna geen golven, dus het is heel geschikt voor kleine kinderen.

5. Playa el Salón: zand

Ook een klein strand van 200 meter in het centrum van Nerja, gelegen onder aan een klif. Je kunt er heerlijk tussen de rotsen snorkelen. ’s Zomers is het er druk, het ligt tenslotte centraal in het dorp en je ziet het liggen vanaf het Balcon de Europa. Dit strand is alleen te voet te bereiken.

6. Playa de la Calahonda: zand & kiezel

Gelegen pal onder het Balcon de Europa, bereikbaar door het poortje Boquete de Calahonda, dat je vindt aan het eind van de straat Puerta del Mar. Deze prachtige passage leidt je rechtstreeks naar het kraakheldere blauwe zeewater. Het is ook goed toegankelijk voor mindervaliden. Het strand is ontzettend populair, 120 meter breed en er is een ruime keuze aan leuke strandtenten. Je kunt hier ook een mooie wandeling maken naar het nabijgelegen strand Burriana.

7. Playa de Carabeo: zand & kiezel

Gelegen bij een kleine inham die alleen te voet te bereiken is via een steile trap vanaf het uitzichtpunt Mirador del Bendito halverwege de straat Carabeo. Het strand is 70 meter breed en best druk in de zomer.

8. Playa de Carabeillo: zand & kiezel

Dit 70 meter brede strand ligt in een idyllische baai tussen de bloemen en de rotsen, heel helder zeewater. Kortom, een soort klein paradijs, een goed bewaard geheim tussen het drukke Playa de Burriana en het lange stadsstrand van Nerja.
Net als Playa de Carabeo neem je vanaf Mirador del Bendito aan het eind van de straat Carabeo (of via het Burriana strand) de trap naar beneden naar Playa de Carabeillo.

9. Playa de Burriana: zand

Het belangrijkste toeristische strand (800 meter breed en beloond met de Blauwe Vlag) van Nerja, gelegen aan een gezellige boulevard. Het is het strand met de meeste faciliteiten en de meeste winkels en wordt voornamelijk door families bezocht. De omgeving is prachtig, want vanaf het strand zie je de bergen en de kliffen. Er worden hier veel (water)sportactiviteiten georganiseerd, zoals windsurfen, kanoën, zeilen, duiken en volleybal. Je kunt er ook strandbedjes, jetski´s en kajaks huren.Het fijne, gouden zand en het grote aanbod aan chiringuitos (kleine restaurantjes of strandbarretjes) verklaren de populariteit.

 

Het paradijselijke Maro

Maro is een goed bewaard geheim. Deze kuststrook van 7 kilometer ligt in het Acantilados de Maro natuurpark. Het water is er kristalhelder, overal zijn inhammen en kleine strandjes. Het zand wordt zeven dagen per week schoon gemaakt door de gemeentelijke reinigingsdienst van Nerja. Er zijn nog meer stranden, maar deze zijn over land bijna niet te bereiken. Het is hier op en top genieten van de kliffen van Maro-Cerro Gordo.

 

10. Playa de Maro: zand

Playa de Maro, Maro Beach genoemd, is een ware parel aan de Costa del Sol. Dit is voor velen hun favoriete strand en daar zijn goede redenen voor: het ongelofelijk heldere water, de idyllische omgeving en het zeeleven. Het is het perfecte strand als je wilt kanoën of kajakken in het kristalheldere blauwe water. Het strand is 500 meter breed en er hangt een hele ontspannen sfeer. In de chiringuitos kun je de lokale specialiteiten ontdekken.

11. Playa Molino de Papel: zand & kiezel

Dit strand vind je onder aan de kliffen tussen Maro en Cerro Gordo. Zijn naam, papiermolen, heeft het strand te danken aan de ruïnes van de oude papiermolen die vlakbij het strand was gevestigd bij de uitmonding van de River Rio de La Miel. Playo Molino de Papel is ongeveer 400 meter breed en er komen niet veel mensen. Behalve wat zomerhuisjes is er bijna geen bebouwing. Het is niet toegestaan om het strand met de auto te bereiken. Vanaf de kustweg N-340 (300 meter na km-paal 298) vind je een steile weg naar de oude Molino de Papel. Vandaar kun je het strand bereiken.

12. Playa de las Alberquillas: zand

Dit 400 meter brede strand is verbonden met het strand Molino de Papel via de ruïnes van de toren van Rio de la Miel. Het is toegankelijk via een goed begaanbaar pad dat loopt vanaf de kustweg N-340 (200 meter na km-paal 299).

13. Playa el Cañuelo: zand

Playa el Cañuelo staat wel vanaf de kustweg N-340 met borden aangegeven, maar je kan het strand niet per auto bereiken; er is een pendeldienst vanaf het parkeerterrein naar het strand. Op het Cañuelo strand vind je verschillende strandtenten. Er is aan de hele Costa del Sol geen plek waar je zo van de natuur en het landschap kan genieten als hier: de kliffen van Maro-Cerro Gordo.

0 thoughts on “De strandkeuze is reuze in Nerja”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *