7 Heerlijke stranden in Málaga

Houd jij, net als wij, ook zo van strand én stad? Die ideale combinatie tref je o.a. in Málaga. Tijdens mijn onderzoek naar de mooiste stranden aan de Costa del Sol ontdekte ik dat Málaga maar liefs 7 heerlijke stranden heeft, verspreid over 17 kilometer! En ze zijn allemaal anders. Ik vertel er meer over in dit blog.

Voor de sportievelingen: Playa de la Misericordia met Blauwe Vlag
We beginnen in het westen bij la Playa de la Misericordia.Dit grote zandstrand ligt in een moderne woonwijk in Malaga en is een populaire ontmoetingsplaats voor jongeren en gezinnen. De prachtige boulevard van 2 km is populair bij joggers, fietsers en wandelaars. Je vindt er dan ook diverse fitnesscursussen, kinderspeeltuinen, voetbalvelden en tafeltennistafels. Het strand, dat bekroond werd met de Blauwe Vlag heeft ook een speciaal ingerichte sectie voor mensen met een handicap.

Stadsstrand Playa de la Malagueta, ook met Blauwe Vlag
La Malagueta, nabij de haven,is het meest bekend: ongeveer 1.200 meter lang en 45 meter breed. Je kunt het onmogelijk missen, want de letters Malagueta staan enorm groot op het strand afgebeeld. Het is een prachtig stadsstrand, met boulevard en palmbomen die zorgen voor schaduw. Fijn schoon zand, rustige ondiepe zee, je kunt er strandbedjes en parasols huren en er zijn veel plekken om lekker te eten. Een typisch gerecht uit Málaga is de espeto, gegrilde vis op een spies. De keuze aan chiringuitos (strandtenten) en het Blauwe Vlag keurmerk zorgen ervoor dat La Malagueta eenvan de meest gewaardeerde stranden aan de Costa del Sol is.

Buurvrouw Playa de la Caleta
Dit strandligt vlak naast La Malagueta en is iets rustiger. Ook hier is een fijne boulevard en er zijn groene palmenweidenwaar je de schaduw kunt opzoeken. Geniet in de chiringuitos van een cocktail voor een schappelijke prijs. De 20 minuten lopen of de korte busrit van het centrum van de stad is aan te raden, omdat parkeren bij dit strand lastig is.

Sardientjes eten op Playa de Pedregalejo
Een andere aanrader in Málaga is het strand van de oude visserswijk Pedregalejo, met haast een dorpse sfeer. Op het strand worden sardientjes op een spies vers voor je klaargemaakt (of je mag ze zelf klaarmaken). Op de paseo marítimo,de oudste van de stad, vind je veel hippe tentjes. Bovendien kun je er genieten van een van de meest kleurrijke zonsondergangen die je kunt ervaren.

Voor de locals: Playa de El Palo
El Palo is de studentenwijk en dat zorgt voor lagere prijzen in de restaurantjes dan elders. Hier komen veel locals: gezinnen met kleine kinderen en oudere mensen, mede vanwege de ondiepe toegang tot het water. Er wordt heerlijke vis direct op het strand gegrild.

Playa del Dedomet waterrolstoelen én Blauwe Vlag
Dit rolstoelvriendelijke strand ligt In dezelfde studentenwijk El Palo. Het wordt begrensd door een kleine jachthaven in het oosten en een droge riviermonding in het westen. Tussendoor is er een boulevard met diverse restaurants en snackbars. Playa del Dedo is zeer geliefd bij de lokale bevolking. De infrastructuur voor gehandicapten, met een eigen ligplaats en waterrolstoelen, is perfect. Dit strand is ook goed bereikbaar met de auto. 

Playa de la Cala del Moral voor kind en hond
Hiervind je rust op groene palmenweiden, service op comfortabele ligbedden, een lange boulevard met uitstekende restaurants, animatie op kinderspeelplaatsen en in het waterpark, en sporten op diverse fitness- en wandelpaden of langs een uniek kustwandelpad dat naar Málaga leidt. Playa de la Cala del Moral heeft alle ingrediënten voor het hele gezin. Je kunt zelfs je hond meenemen, want er is een groot zwemgedeelte voor honden in het westelijke deel van het strand.

0 thoughts on “7 Heerlijke stranden in Málaga”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *