Het mooiste uitzicht op San Sebastián vanaf Monte Igueldo

Slechts een paar honderd meter van ons hotel Luarri rijden we de Igeldoberg op. We stoppen voor een slagboom en worden verzocht een paar euro entree te betalen. Dan mogen we doorrijden. Entree voor een uitzicht?

De aap komt uit de mouw; we hebben behalve toegang tot de meest waanzinnige uitkijkpunten entree betaald voor het kleine attractiepark Fun Fair Monte Igueldo. Hier kun je genieten op het terras, met wederom geweldig uitzicht, overnachten in het Mercure Hotel én je kinderen laten spelen.

Funpark voor de kleintjes
Maar onze kinderen hebben we thuisgelaten dit jaar. Wanneer we rondwandelen door het attractiepark zien we dat onze pubers hier ook al te groot voor zouden zijn. Het is een kleinschalig park met botsauto’s, een treintje, een ballenbak, schiettent, bootje varen… leuk voor kleintjes tot 10 jaar denk ik. Lekker in de buitenlucht.

Geheime slingerweg naar San Sebastián
Wij vermaken ons door foto’s te maken van San Sebastián, de schitterende baai en natuurlijk van de Golf van Biskaje, want hoe vaak zie je die nou? De reden waarom we hier vooral heen wilden is de geheime slingerweg aan de andere kant van de berg, naar beneden richting stad. De GoPro heeft het vastgelegd, zie dit filmpje:

Met de funicular de berg op
Je kunt overigens ook Monte Igueldo op met de funicular, een soort treintje/kabelbaan uit 1912. Deze is speciaal aangelegd voor de Europese adel die hier destijds kwam zomeren. Je ziet het antieke treintje op de film even voorbij komen (na 4.44 minuten), al een attractie op zich. Zo beaamde mijn zus die een paar weken voor ons op vakantie was in San Sebastián. Zij ging met haar gezin met de funicular naar boven en wandelend weer naar beneden, een wandelroute met ook weer schitterende uitzichtpunten.

Hotel Luarri
Hotel Luarri ligt op Monte Igueldo, op 8 minuten rijden van het centrum van de stad. En er is een bushalte voor de deur. Parkeren is gratis en het uitzicht op de stad is geweldig,. Langs het hotel loopt de pelgrimsroute (camino), erg leuk om al die wandelaars, met mondkapjes op nu in coronatijd, langs te zien komen. Wij hebben nog nooit zo’n brandschoon hotel meegemaakt. Zelfs op ons terras was geen blaadje of zandkorreltje te vinden. En supervriendelijk Engelssprekend personeel. Voor een ontbijt betaal je maar 6 euro; in Frankrijk betaalden we 12 tot 18 euro per persoon! Kortom, hotel Luarri kunnen we van harte aanbevelen.

0 thoughts on “Het mooiste uitzicht op San Sebastián vanaf Monte Igueldo”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *