Vélez-Rubio – Een verrassende pitstop van 2 uur

Slechts een half uur rijden van Lorca, waar ik eerder over schreef, stoppen we even op de route van Murcia naar Granada (N340) in Velez-Rubio, omdat we moeten plassen. Twee uur later rijden we pas verder. Wat een verrassing!

We worden direct aangetrokken door de enorme, opvallende, barokke Iglesia de la Encarnación. Dit historische en culturele gebouw is uitgeroepen tot Nationaal Historisch Monument en werd gebouwd in de 18e eeuw op de top van de overblijfselen van wat de San Pedro-kerk was. De gevel is zeer imposant en ook binnenin de kerk kijken we onze ogen uit.

Wanneer we een rondje om de iglesia lopen, de trappetjes op, zien we allemaal mooie 17een 18eeeuwse bouwwerken: de Iglesia de Nuestra Señora del Carmen, Hospital Real,het Conservatorio Elemental de Música,het Archeologisch Museum, het Palacio de las Catequistasen het María Inmaculada-klooster.

Onze bestemming is Granada, dus we hebben niet de tijd om alles te bezichtigen, maar dit stadje maakt grote indruk op ons. Later lees ik dat een bezoek aan het Miguel Guirao Archeologisch Museum zeer de moeite waard is vanwege overblijfselen uit de prehistorie en uit de Romeinse en Arabische tijdperken. En wist je dat de Romeinse weg van Vía Augusta hier passeert? De weg die Cartagena en Cádiz samenbrengt, en dat dit het toevluchtsoord was voor Boabdil na zijn pensionering als koning van Granada. 

Bron: Andalucia.com

0 thoughts on “Vélez-Rubio – Een verrassende pitstop van 2 uur”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.