Lorca – Voormalige frontstad in de provincie Murcia

Terwijl we een van de mooiste routes van Europa rijden, van Murcia naar Granada (de N340a), maken we een tussenstop in het vestingstadje Lorca dat we al van verre zien liggen op de berg.

 

Toen de Moren uit Andalusië en de christenen uit Murcia hier tegen elkaar vochten, van de 13etot de 15eeeuw, was Lorca een frontstad. Er zijn nog steeds veel restanten uit vroegere overheersingen terug te vinden. Het kasteel van de zon, dat boven de N340a en de A7 uittorent, is waarschijnlijk het beroemdste gebouw in heel Lorca. Vroeger zorgde dit kasteel voor een grens tussen de Christenen en de Moslims en werd het gebruikt als een fort dat andere volkeren tegenhield. 

Sierra Espûna

Wij genieten van het uitzicht over het droge, woestijnachtige landschap van de Sierra Espûna, Murcia’s grootste bosgebied. In de winter zijn de toppen van deze bergen met sneeuw bedekt. De hoogste top van deze bergketen is 1583 meter. Het schijnt dat je hier uitstekend kunt hiken en mountainbiken. 

 

Río Guadalentín
Ferry maakt foto’s van de oneindige vergezichten over de rivierdelta. De Río Guadalentín (die nu in augustus droog ligt) zorgde in de Middeleeuwen voor een populaire handelsroute. Daarom liggen er in deze streek veel forten, waarvan die in Lorca de grootste is. In een deel van dit fort zit overigens een heel mooi Parador hotel.

 

Plaza Mayor
Daarna parkeren we in het kleine stadscentrum van Lorca. We lunchen op Plaza Mayor (voor € 7,40!) en genieten van de 18e eeuwse gebouwen: het prachtige gemeentehuis, graanschuren, de gevangenis en een enorme kerk in Renaissance stijl. 

 

Geschikt voor een tussenstop
Lorca is te klein om lang te verblijven, maar zeer de moeite waard voor een tussenstop en even wat te eten. Want dit stadje heeft een zeer rijke historie en biedt een magnifiek uitzicht vanaf el castillo.

 

Bron: Lannoo’s autoboek Spanje, Portugal

0 thoughts on “Lorca – Voormalige frontstad in de provincie Murcia”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *