Tarifa – Even shoppen in het surfparadijs

Recht tegenover Marokko ligt Tarifa, aan de Straat van Gibraltar. De route ernaartoe, zowel vanaf het westen (Costa de la Luz), als het oosten (Costa del Sol) is waanzinnig. Je kunt Afrika bijna aanraken; slechts 15 kilometer verderop. In Nederland fietsen we dat. Hier is het slimmer om de boot te pakken.

 

De eerste keer dat we in Tarifa komen, zijn we op doorreis vanuit Sevilla naar de Costa del Sol. Vanaf het westen rijden we eerst door een prairie waar stieren staan te grazen. Aan de grote farms te zien is dit hét leefgebied van de Spaanse torres. 

 

Duizenden gekleurde zeilen
Voordat we in Tarifa aankomen over de N340, passeren we de duinen en het ongerepte strand van Bolonia, waar toerisme zich amper heeft ontwikkeld. Terwijl direct naast dit schitterende strand nota bene de ruïnes van Baelo Claudia liggen, een van de best bewaarde Romeinse steden in Spanje. Bolonia vind je zo’n 20 kilometer noordwestelijk van Tarifa, tussen de Sierra de la Plata en de Sierra de San Bartolomé.

Als we doorrijden zien we rechts van ons de kilometerslange witte zandstranden en duizenden gekleurde zeilen op zee. Een geweldig gezicht. Tarifa is vanwege de altijd harde wind een populair surfparadijs. In het stadje verwacht ik dus vooral coole surfdudes en -winkels tegen te komen, maar niets is minder waar. 

 

Shopgenot
Ik word dolblij van de hippie-achtige boetiekjes in de smalle, witte straatjes van Tarifa. Nadat ik manlief op een terras heb geparkeerd, ga ik eens even helemaal los: tassen, sierraden, sandaaltjes… Ik slaag met vlag en wimpel.

 

Zuidelijkste puntje
De tweede keer dat we in Tarifa even lunchen, is als we met het hele gezin (4 kinderen) naar de Costa de Luz gaan. Deze keer komen we vanuit Malaga, het oosten aangereden. Een nóg mooiere entree, want je bent net de hoek om bij Gibraltar, wat ook zo gaaf is om te zien, en dan zie je vanaf de bergweg Afrika liggen. Zó dichtbij. “We zien Marokko” riepen de kinderen in koor. Dit zuidelijkste puntje van Europa is toch wel heel bijzonder.

 

Coole surfwinkels 
Deze keer heb ik mijn stiefdochter (en man en 3 zoons) bij me, dus we kunnen samen even winkelen in Tarifa. Zelfs de jongens kijken hun ogen uit, want alle coole surfwinkels en bijbehorende gadgets zijn toch wel vet. Ze gaan actief op zoek naar hippe t-shirts en zwembroeken. Een keuze in overvloed. 

 

Net Ibiza
Als we vlak bij de boot naar Marokko een terrasje pakken, genieten we van de muziek op straat. De sfeer hier doet me aan Ibiza denken. Ik vermoed dat het nachtleven hier supergaaf is. En niet alleen voor jonge surfgoden en -godinnen.

0 thoughts on “Tarifa – Even shoppen in het surfparadijs”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.