Van Jerez de la Frontera naar Antequera – Route A375

Als we vertrekken van Conil de la Frontera, aan de Costa de la Luz, zijn we nieuwsgierig naar de route door het binnenland van Andalusië, richting Granada. Deze keer pakken we niet de kustweg langs de Costa del Sol, maar de A375 door the middle of nowhere.

 

De A375 loopt gelijk op met Rio Barbate en leidt ons door het berggebied Parque Natural los Alcomocales. Behalve de enorme afwisseling van flora & fauna zijn de pueblo blancos (witte dorpen) Gaucín, Jimena en Casares leuke plaatsjes om te verblijven. Ze hebben een kasteel en nauwe straatjes waar je je in een doolhof waant. Wij rijden vandaag door, want we hebben nog een paar uur te gaan naar Granada.

 

Sierra de Grazalema

Na verloop van tijd verandert het landschap van groene bossen naar hoge kalkstenen rotsen. Fascinerend om te zien. We zijn beland in Sierra de Grazalema. Inmiddels is het 14 uur; we hebben trek en moeten plassen. Maar waar? Manlief en zoons redden zich wel, maar stiefdochter en ik kunnen het haast niet meer ophouden. Er is geen tankstation of wegrestaurant te bekennen. Daarom rijden we een bergdorpje in, op zoek naar een restaurantje. Totale stilte. Iedereen slaapt. Alles is dicht. Tsja, we zijn hier echt op het platteland.

 

Eten doe je binnen in de airco
Na 60 km plas ophouden zien we eindelijk een vol parkeerterrein met vrachtwagens. Onze hoop is hierop gevestigd. Als we binnen in de airco naar het toilet gaan, zien we dat het wegrestaurant bomvol zit met Spaanse vrachtwagenchauffeurs en wat gezinnen. Er komt al een ober naar ons toe. “Seis personas?” Sí, we knikken. Zodra we zitten brabbelt de ober allemaal onverstaanbare gerechten. We begrijpen er de helft van, maar er is geen menukaart. Gewoon eten wat de pot schaft: 3-gangen en een drankje. Veel! Dit wegrestaurant is duidelijk ingesteld op vrachtwagenchauffeurs. En niemand zit buiten op het terras. Eten doe je binnen in de airco onder de tl-verlichting. Uiteindelijk rekenen we met z’n zessen 60 euro af. Hoe is het mogelijk?

 

Bij Antequera naar de N342 richting Granada
Met goed gevulde maag zetten we onze route voort. We zijn al bijna bij Antequera, waar de A375 overgaat op de N342. Antequera staat absoluut op ons verlanglijstje, maar nu verlangen we naar ons goddelijke hotel in de Sierra Nevada, dus we rijden door naar Granada. Deze keer komen we vanuit het westen aangereden. En verrek, het lijkt erop dat alle wegen naar Granada fantastisch mooi zijn! 

 

 

Bron: Oppad.nl

0 thoughts on “Van Jerez de la Frontera naar Antequera – Route A375”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.