Van Murcia naar Alméria – Route A7

De route van vandaag is prachtig. Over de A7 van Murcia naar Alméria. Het droogste stuk van Europa; nergens in Spanje lijkt het landschap zo op Noord-Afrika. En de route? Die is weer fascinerend. 

 

Kenmerkend voor dit gebied zijn de vele kassen langs de snelweg. We rijden door het Spaanse tuinbouwgebied. De A7 loopt hier wat meer landinwaarts, en door het Sierra Cabrera-gebergte. We rijden honderden kilometers tussen de kassen. Geen kassen van glas, zoals in Nederland, maar van wit zeil. Zo ver als het oog reikt zien we die witte zeiltjes. 

 

Alméria 

Alméria heeft een leidende positie in de Spaanse tuinbouw en vertegenwoordigt meer dan 55% van alle Spaanse export. Het is een serieuze concurrent voor ons eigen Westland; de tomaten en komkommers die wij in de supermarkt kopen, komen veelal uit deze streek in Spanje. We lezen dat de stad niet bijzonder is om te bezichtigen. De Costa Tropical daarentegen wel! 

 

Costa Tropical
Zodra je de kust bereikt is het uitzicht fascinerend. Hoog boven de zee slingert deze rustige snelweg langs de Costa Tropical. Een onontdekt stuk, waar weinig toeristen komen. Ik noteer op mijn verlanglijst dat ik de N-weg beneden, langs de stranden van de Costa Tropical een keer wil nemen. En de piepkleine vissersplaatsjes daar wil bezoeken. 

0 thoughts on “Van Murcia naar Alméria – Route A7”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.