Een pareltje in de Sierra Nevada

Spontaan boeken we twee nachten in La Zubia, een klein plaatsje net buiten Granada. Daar waar de Sierra Nevada begint. Als we het plaatsje La Zubia doorrijden, stuurt de TomTom ons de bergen in. Een licht stijgende route tussen de naaldbomen. Voor ons zien we allemaal bergketens.


Natural park staat er op de borden. En daar, ineens, tegen de bergkam aangebouwd, zien we een paar straatjes huizen met prachtige villa’s. We worden het hoogste straatje ingestuurd, dat ons leidt naar hotel El Balcón de las Nieves. Een groot huis met vijf etages tegen de bergketen aangebouwd. Beneden een heerlijke tuin met loungebanken en een zwembad. En dat uitzicht! We zitten op 1200 meter hoogte, 10 km van Granada en zien, behalve de lichtjes van de stad, al die witte dorpen liggen die de Sierra Nevada typeren. En ’s winters kun je hier skiën, dat is toch gaaf?

De website van dit hotelletje vertelt:
‘Dit is een plek om te ontspannen van de dagelijkse routine, wakker worden met energie, frisse lucht inademen, glimlachen naar de zon en genieten van de geur van vers gebakken toast. El Balcon de las Nieves heeft dat magische dat brengt ons terug naar de grote dingen in het leven te waarderen: de kleine details.’


Ferry pakt direct zijn fotocamera en roept voortdurend: “Wow, dit heb ik nog nooit eerder gezien!” Ook als we de dag erna sightseeing & shoppen in Granada combineren met een rangerover-rit door de bergen, zegt hij: “Hier wil ik wel wonen!”


Opgelucht geef ik hem een dikke kus, want dat was precies waarom ik hem meenam naar deze plek en op rondreis door Andalusië. Ik houd zielsveel van Granada en de Sierra Nevada. Wie weet wordt dit ons toekomstige thuis. We zullen het zien.

 

0 thoughts on “Een pareltje in de Sierra Nevada”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.