Via de Brug bij Millau – Route A75

Er zijn meerdere wegen die naar Spanje leiden. Als alternatief voor de Route du Soleil zijn wij fan van de A75, via Parijs, Orléans en Clermont-Ferrand. Waarom? Omdat je het echte Frankrijk proeft. En je rijdt over de hoogste brug ter wereld! Een attractie op zichzelf.

 

Wil je je vakantie beginnen in Parijs? Dat is natuurlijk altijd gaaf! Ook een dag Disneyland Parijs is een perfecte eerste tussenstop. Dan begint de vakantie al na 5 uur rijden, heerlijk toch? Of Versailles, ook leuk om te bezichtigen; lekker wandelen door de tuinen van Lodewijk XIV.
Wij hebben zelf wel eens een tussenstop gemaakt bij 
Parc Astérix in Plailly, ongeveer 35 km ten noorden van Parijs. De kinderen hebben het er nog over!

 

Orléans

Wil je (omgeving) Parijs overslaan en iets verder overnachten? Rij dan door naar Orléans, een prachtige stad in Centre-Val de Loire. Wat Orléans zo speciaal maakt, is dat het een universiteitsstad is (super levendig), een bisschopsstad (met enorme kathedraal en mooie abdij) en aan de Loire ligt. En wist je dat Jeanne d’Arc deze stad op 8 mei 1429 bevrijdde?

 

Clermond-Ferrand
Als je vanuit Nederland het gaspedaal de eerste dag flink intrapt, is Clermond zeker de moeite waard om een dag te verkennen. Inde hoofdstad van de prachtige regio Auvergne is het goed toeven. Clermont-Ferrand heeft een bijzondere binnenstad, omdat zowel de kathedraal als vele huizen in het oude stadscentrum van lavastenen zijn gebouwd. En je kunt er genieten van de talloze winkels, terrasjes en middeleeuwse gebouwen.

 

Viaduc de Millau 

Het hoogtepunt van onze heenreis is toch wel Viaduc de Millau, de hoogste brug ter wereld. Je ziet ‘m al van verre, dus onze kinderen houden hun telefoon al in de camerastand. Het uitzicht vanaf de brug is fascinerend en de A75 die door de bergen van de Auvergne slingert blijft een genot. Zeker voor de bijrijder, lekker naar buiten kijken.

 

Chambres-d’hôtes Fradonnière

Wij hebben een fijn adresje gevonden bij Nederlanders op het Franse platteland, een half uur voor Clermond-Ferrand: Fradonnière. In een schattig houten huisje, met eigen badkamer en keuken, genieten we hier van de overweldigende rust. 

 

Dan door naar Spanje
Na een overnachting in Frankrijk rijden we altijd door naar Catalunya. Ook daar ontdekken we steeds nieuwe fijne plekjes om een paar dagen te landen alvorens we doorrijden naar Zuid-Spanje. 

 

Tips?

Heb jij nog goede overnachtingstips langs le Méridienne, de A75? Deel ze dan onder dit blog.

 

Bronnen: loirestreek-frankrijk.nl, zonnigzuidfrankrijk.nl

5 thoughts on “Via de Brug bij Millau – Route A75”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.