Mijn hoofd is leeg

Wat een rust en ontspanning ervaar ik in Castillo de Monda. Terwijl het harde getjilp van de krekels het zachte gekabbel van het fonteintje overruled, ruik ik een mengelmoes van bloemig en dennengeur. Ik schuif nog een turquoise kussen achter mijn rug zodat ik comfortabel zit op de gietijzeren bank van het terras in dit kasteelhotel.

Het is middernacht en ik schat de temperatuur op 28 graden (augustus). Hier in het bergdorpje Monda, in de Sierra de las Nieves, zo’n 12 km landinwaarts achter Marbella, kan ik niet anders dan in het hier en nu zijn.

Ik probeer te focussen op de komende weken: de kinderen weer naar school, de workshops die ik heb gepland, de nieuwsbrieven en magazines die ik voor klanten ga schrijven… Het lukt mij niet. Ik heb heel veel zin om weer aan de slag te gaan, maar het lukt me hier echt niet om vooruit te denken. Mijn hoofd is leeg. Mijn lijf voelt ontspannen. Mijn hart is vol van liefde voor de man naast mij die lekker op zijn iPad Spaanse finca’s aan het zoeken is. Mijn maag verteert de voortreffelijke tonijn die ik vanavond het gegeten. En de mojito waar ik nu van nip.

Het is goed, je hoeft alleen maar te zijn’ zegt mijn hoofd. En ik voel, dat is waar. De lieve Spaanse ober zet 2 nieuwe volle glazen voor ons neer; een mojito en een sangria met vers fruit en munt. Wat een genot. Ik leun mijn hoofd op de schouder van mijn lief en kijk mee naar de huizen op zijn tablet. De ohhh’s en ahhhh’s volgen. We verwonderen ons en dromen die laatste vakantienacht in augustus 2016 allebei over ons Spaanse huis.

0 thoughts on “Mijn hoofd is leeg”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.