Spectaculaire route C31 naar Barcelona

Helaas, de vakantie zit er alweer bijna op. We rijden via de provincie Catalonië terug naar het noorden over de A7, de niet-tolweg die parallel loopt aan de AP-7 langs 4 costa’s! Op het eind nog even kicken op de beruchte C31 voor Barcelona.

 

Costa de Valencia
Dat Valencia aan zee ligt is natuurlijk geweldig. De brede, spierwitte stranden zijn een genot. We hebben er dan ook goed van genoten. Ook in het kleine badplaatsje Puçol, iets ten noorden van Valencia. We hadden een strandhuisje voor 2 dagen gehuurd. Tot ’s avonds laat zwommen we in zee. In Puçol lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Noem het vergane glorie, een badplaatsje met een jaren ’80 sfeer. Geen bruisende boulevard, geen strandtentjes, geen ligbedjes. Wel een draaimolen en een supermarkt. Gewoon een rustig strand met daarachter een heleboel huisjes waar de Spanjaarden op hun terras zitten te eten en te kletsen. Hoe authentiek wil je het hebben? 

 

Costa del Azahar
Als we wegrijden uit Valencia/Puçol schrikken we na een tijdje van het aanzicht langs de Costa del Azahar; tot Peniscola oogt het best arm, terwijl wij de indruk hadden dat Catalunya een rijke streek is. Hier staan veel verlaten panden, vervallen gebouwen en we zien overal zwerfvuil. Het droge landschap werkt ook niet mee. We weten dat de economische crisis er in Spanje flink heeft ingehakt, maar hier is het ineens heel tastbaar. Het contrast met Andalusië, waar we een paar dagen geleden nog waren, is groot. Ook daar heb je sobere stukken, maar sober is iets anders dan arm.

 

Costa Daurada
Pas vanaf Peniscola oogt het allemaal weer wat fraaier en vanaf Tarragona wordt het landschap pas echt mooi en groen. Daar pronken de grote villa’s op de heuvels, met uitzicht op zee. 

We rijden verder langs de kust, want we gaan nog 2 dagen naar Barcelona. 

 

Costa Brava en de C31

Dit stuk kennen we goed. Ferry verheugt zich op de C31 voor Barcelona. Een van de mooiste stukjes kustweg van Europa. Deze weg bestaat uit drie delen. De zuidelijke sectie staat bekend als de Autovía de Castelldefels en loopt van El Vendrell tot aan de zuidkant van de stad Barcelona. Tot daar rijden wij ‘m en verwonderen we ons weer over de pittige bochten, de hoogte en de waanzinnige uitzichten naar beneden, in de Middellandse Zee. Dan overnachten we in Barcelona om nog 2 dagen Spanje op te snuiven alvorens we weer naar Nederland rijden.

 

Als je wilt, kun je de C31 nog verder volgen naar het noorden: vanaf Barcelona staat de noordelijke weg bekend als een deel van de Autopista del Maresme en loopt van de noordzijde van de stad tot aan Montgat. Verder naar het noorden begint de C-31 bij Santa Cristina d’Aro en loopt tot aan Figueres, waar de route zich hoog boven mooie baaien slingert en prachtige stopplaatsen zijn voor de vele mooie vergezichten op het stukje wilde kust van de Costa Brava.

0 thoughts on “Spectaculaire route C31 naar Barcelona”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.