Málaga vanaf Castillo de Gibralfaro

In het hart van het centrum van Málaga slenteren we door de leuke winkelstraatjes (autovrij voetgangersgebied) naar Mercado Central de Atarazanas. Onze Málaga-correspondent Ingrid Smit schreef er al dit blog over. Zij kwam er in april bijna dagelijks toen ze een maand in Málaga woonde en studeerde. En het verschil in jaargetijde is te zien.

Nu, eind juli, zijn er vooral veel toeristen. Toch blijven we ons verwonderen over de geuren en kleuren in de Spaanse markthallen. Het water loopt je direct in de mond, dus we ploffen al snel neer aan een barretje voor een ijskoud biertje en een bordje pescado a la parrilla. We observeren de Japanners, Engelsen, Duitsers, Nederlanders en Chinezen. De marktkooplui spreken geen woord Engels, dus alle communicatie gaat met handen en voeten.

Wat een fijne mediterrane sfeer hangt hier. Iedereen is vriendelijk, relaxed. De straten zijn brandschoon. Je ruikt en hoort de zee… waar je ook bent in Málaga.

Castillo de Gibralfaro
We slenteren verder en mijn fotograaf heeft de behoefte om Málaga van bovenaf te fotograferen. Op naar Castillo de Gibralfaro dat hoog boven de stad uittorent. Natuurlijk zijn we niet de enige toeristen, maar we zijn ze al snel kwijt als we op de kantelen klimmen. Het uitzicht op Málaga, vooral op de imponerende haven, is magnifiek! We leggen het vast op beeld en ons netvlies.

Málaga wat ben je mooi.

0 thoughts on “Málaga vanaf Castillo de Gibralfaro”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.