Een beetje verliefd op Rincón de la Victoria

Door onze correspondent Ingrid Smit –
Tijdens een kort snoepreisje naar Andalusië sla ik de binnenstad van Málaga deze keer over en ga ik verder op ontdekkingstocht in oostelijke richting voorbij de beroemde, gezellige en levendige vissersdorpjes Pedregalejo en El Palo. Ineens kom ik terecht in het geweldige Rincón de la Victoria. Ik ben op slag een beetje verliefd.

Ik begin mijn ontdekkingstocht in Rincón bij het strand van La Cala del Moral. Het is een zinderend warme dag ergens half augustus. Het is half twaalf ’s ochtends en de boulevard en het strand zijn nog slaperig en rustig. De chiringuitos worden langzaamaan wakker zodra een paar slaperige camareros beginnen om de tafeltjes en stoeltjes klaar te zetten voor de lunch-drukte die tussen 3 en 4 uur ’s middags haar top zal bereiken. De blokken olijvenhout worden in de typische ‘grilbootjes’ opgestapeld om straks aangestoken te worden.

Een echt Spaans stranddorpje
Langs de boulevard zitten twee oudere dames te kletsen terwijl ze heerlijk genieten van de koele zeewind en het ruisen van de golven. Ik snap wel dat het leven hier in Spanje zoveel mensen veel goed doet, en mij trouwens ook. Ik word zo blij om hier gewoon langs deze boulevard te lopen, met zijn brede zandstranden, relaxte sfeer en prachtige licht. Dit voelt als een echt Spaans stranddorpje.

Kilometers langs de kust wandelen of fietsen
Ik besluit om in oostelijke richting het voetpad te volgen. Naast het voetpad is overigens een heel goed fietspad aangelegd. Je kunt hier kilometers langs de kust fietsen. Geweldig! Er is heel veel ruimte, zo af en toe een gezellig strandtentje en hier en daar een plek waar je een zonnebedje kunt huren onder een parasol. Verder is er vooral ruimte en rust.

Ineens houdt het strand op en gaat het wandel-fietspad verder door een tunnel. Ik blijf maar lopen, want elke keer is er weer een ander uitzicht en een nieuwe verrassing.

Op de terugweg loop ik niet via de tunnel, maar via de trappen van het voetpad. Prachtig ook om hier de ruige kust te zien en wat is het toch fijn dat je van het ene naar het andere strand kunt wandelen of fietsen langs dit prachtige kustpad.

Lekker lunchen aan het strand van Rincón de la Victoria
Voorbij de rotspartij ligt nog een strand, het strand van Rincón. Het is inmiddels tijd voor een tinto de verano en wat te eten. Uiteraard ga ik voor een heerlijk bordje gegrilde sardientjes en een tomatensalade. Ik betaal hier ongeveer 3 euro voor de espeto de sardinas, ongeveer evenveel voor de salade, 1,80 euro voor een witte wijn en 1,50 euro voor een kopje koffie. Al met al ben ik voor ongeveer 10 euro helemaal voldaan en heb ik uitgebreid geluncht met wijn en koffie toe. Zo fijn!

Een strandplaats voor echte Spanjeliefhebbers
Zodra ik hier een paar uurtjes hier ben, valt het me op dat ik de strandbezoekers alleen Spaans hoor praten. Hier vind je dus geen chique cocktailbars, zoals in Marbella, of dure lounge-tenten à la Nikkie Beach of het mondaine zien en gezien worden van Puerto Banús. Wat overigens ook heel erg fijn is. Maar als je daarvan houdt, sla dan Rincón over. Dit is wat mij betreft een strandplaats voor echte Spanjeliefhebbers. Je vindt hier vooral lekker eten, ruimte, rust, tijdloos genieten van de zon, de prachtige rotspartijen en de brede stranden.

2 thoughts on “Een beetje verliefd op Rincón de la Victoria”
  1. Leuk artikel! Wij staan op dit moment op camperplaats Area Malaga Beach, tegen La Cala del Moral aan en ik herken me helemaal in je beschrijving. Vanochtend zijn wij over het strand gefietst en ontdekten – net als jij – dat we via de tunneltjes naar het volgende strand konden komen. Ik heb in mijn blogbericht naar dat van jou gelinkt (vrij onderaan mijn bericht): https://reisernaartoe.nl/camperplaats-area-malaga-beach/.

    Hartelijke groet, Feikje

  2. Wij zijn het helemaal eens met voorgaande beschrijving. Hier is rust en ruimte in een authentiek dorp. Dit is het Spanje dat wjj zoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.