Las chicas del cable – 6 seizoenen op Netflix

Een verrukkelijke serie voor las chicas. Een Netflix-serie met maar liefs 6 seizoenen! Ondanks dat Las chicas del cable een hoog soapgehalte heeft, is het toch echt zo’n serie waardoor ik steeds veel te laat naar bed ga, want ik blijf kijken. Er gebeurt zo ontzettend veel met de vier hoofdpersonen en hun mannen.

Las chicas del cable speelt zich af in het Madrid van de jaren 20. Vier meisjes – Ángeles, Carlota, Lidia en Marga – beginnen met hun werk als operator bij de Spaanse telefoonmaatschappij. De telefoonmaatschappij is op dat moment de enige plek dat de vooruitgang en moderniteit voor vrouwen vertegenwoordigt. En de emancipatie van de vrouw is dan ook de rode draad door deze serie. Het is een serie vol met goed en kwaad, onvoorwaardelijke vriendschap, romantiek, schandalen, misverstanden, oorlogen, onderdrukking en onafhankelijkheid.

De rol van Francisco wordt gespeeld door Yon González, bekend van de Netflix-serie Gran Hotel, evenals actrice Concha Velasco. In Gran Hotel speelde zij Doña Ángela, in Las chicas del cable speelt zij Doña Carmen, de wrede schoonmoeder van hoofdrolspeelster Lidia.

Seizoen 1

Tijdens het eerste seizoen leren we eerst de hoofdrolspelers goed kennen. De vier telefonistes zijn totaal verschillend qua achtergrond en karakter. Dat zorgt direct al voor interessante afleveringen waar gevoelens, familie en liefde de hoofdrol spelen in het Madrid van de jaren 20. De kleding van de roaring twenty’s vind ik zo gaaf.

Seizoen 2

Het tweede seizoen gaat over leugens, diefstal, jaloezie, schuld en geheimen. De dames komen flink met de politie in de clinch.

Seizoen 3

Inmiddels zijn we in de jaren 30 en voeren moord, wraak en ontvoeringen de boventoon. Dit seizoen vind ik het minst goed, waardoor ik niet zo veel verwacht van seizoen 4. Maar dan word ik toch aangenaam verrast.

Seizoen 4

De emancipatie van de vrouw is waar de vier dames voor staan: vrijheid, gelijkheid, gerechtigheid. Ángeles, Carlota, Lidia en Marga strijden er keihard voor en moeten dingen doen die onmogelijk lijken.

Seizoen 5

De Spaanse burgeroorlog is eind jaren 30 aan de gang. De situatie in Spanje is afgrijselijk. De dames werken niet meer voor de telefoonmaatschappij, maar vechten op hun eigen wijze tegen de nationalisten.

Seizoen 6

De laatste aflevering van seizoen 6 heet niet voor niets ‘Het einde’. Het is op het laatst nog ongelooflijk spannend. De strijdlustige dames proberen met honderden andere gevangenen het land uit te vluchten. Gaat het ze lukken? Inclusief hun mannen en kinderen?

Video afspelen
1 thought on “Las chicas del cable – 6 seizoenen op Netflix”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *