Heb je seizoen 2 van Vivir Sin Permiso al gezien?

Deze winter hebben we op Netflix genoten van seizoen 2 van Vivir Sin Permiso. De serie speelt zich af in Galicië, waar Nemo Bandeira rijk is geworden van de drugshandel. Toch gaat het financieel slecht met zijn bedrijf OpenSea, maar hij kan dat verdoezelen. Omdat hij aan de ziekte van Alzheimer lijdt, wil hij snel op zoek naar een opvolger van zijn bedrijf.

Voor de hand liggend is dat dit een van zijn kinderen wordt, maar zijn peetzoon Mario Mendoza komt het meest in aanmerking, omdat hij al jaren als advocaat werkt in het bedrijf. Maar ja, er is een haat-liefde verhouding tussen Mario en Nemo. Over seizoen 1 schreef ik al dit blog: Vivir Sin Permiso – Dé nieuwe Spaanse Netflix hit.

Seizoen 2
De hoofdrolspeler Nemo Bandeira gaat achteruit. Het wordt lastiger om zijn ziekte van Alzheimer te verbloemen. Omdat hij geen goede opvolger van zijn bedrijf kan vinden, maakt hij steeds vreemdere keuzes. Hij neemt bijvoorbeeld zijn schoonzus en stiefzoon in huis die diep zijn verwikkeld in de Mexicaanse onderwereld. Dit leidt tot bruut geweld en een hele andere aanpak dan ze in Oeste (de plaats waar de serie zich afspeelt) gewend zijn.

Nina en Mario
Nemo’s buitenechtelijke dochter Lara heeft in seizoen 2 een prominente rol. Ze gaat voor haar vader zorgen en hierdoor steeds meer van hem houden. Lara krijgt een relatie met Mario, waarvan iedereen dacht dat hij dood was. Mario gaat samenwerken met de politie en wil wraak nemen op Nemo. Maar ja, hij is smoorverliefd op Nina en weet op een gegeven moment niet meer voor wie hij partij moet kiezen: de politie, de Mexicanen of Nemo en zijn dochter?

Prominente rollen
Nemo’s vrouw, Chon, wordt ook verliefd en Nemo heeft dit lange tijd niet door. De bewaker en trouwe rechterhand van Nemo, Ferro, leren we in seizoen 2 steeds beter kennen. Wat speelt die man geweldig! Ook de dokter en advocaat van Nemo spelen een bepalende rol dit seizoen, evenals zijn Mexicaanse zwager die in de gevangenis zit.

Nog spannender
Seizoen 2 is nog veel spannender dan seizoen 1 en vooral in de laatste 2 afleveringen gebeurt er ongelooflijk veel. Ga er dus goed voor zitten en geniet.

Benieuwd naar mijn andere 8 favoriete Spaanse series? Lees dan dit blog.

2 thoughts on “Heb je seizoen 2 van Vivir Sin Permiso al gezien?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.