Vivir Sin Permiso – Dé nieuwe Spaanse Netflix hit

Spaanse maffia, met in de hoofdrol de voortreffelijke acteur José Coronado, die ons meteen doet denken aan Derek de Lint. In ‘Vivir Sin Permiso’ (leven zonder toestemming) speelt hij pater familias Nemo Bandeira, een drugsbaron in Galicië met behoorlijke maffiose trekjes. En toch ga je van hem houden.

Nemo Bandeira is een van de meest invloedrijke zakenmensen in Galicië. Zijn conservenbedrijf is een perfecte dekmantel voor de drugshandel en de lokale bevolking verafschuwt hem. Bijna ieder gezin is afhankelijk van hem of staat bij hem in de schuld. Onder de noemer dat hij het beste wil voor iedereen en veel investeert in de gemeenschap, heeft hij zichzelf ervan overtuigd dat hij best een goed mens is.

Opvolger voor zijn bedrijf
Wanneer hij ontdekt dat hij de Ziekte van Alzheimer heeft, verzwijgt hij dit lange tijd voor zijn vrouw en twee jongvolwassen kinderen. Hij wil versneld met pensioen en richt zich vooral op het vinden van een goede opvolger van zijn imperium. Zijn zoon en dochter geeft hij een kans om het bedrijf over te nemen, maar zij gedragen zich behoorlijk recalcitrant naar hun ouders en hebben niet de ambitie om hun vader op te volgen. Het puberale gedrag van zijn kinderen is overigens hilarisch, vinden wij. Gelukkig zijn er ook nog een pleegzoon en een buitenechtelijke dochter (van zijn grote eerste liefde). Dat geeft de serie boeiende en onverwachte wendingen, vol met familie-intriges.

De rode draad in deze serie
Familie, de ziekte van Alzheimer, homoseksualiteit (bijzonder in het katholieke Spanje), drugs en liefde vormen de rode draad in deze serie. Wij zitten er helemaal in en genieten net zoals van Casa de Papel. Gelukkig zijn ze al gestart met de opnames van een tweede seizoen. Deze nieuwe Netflix hit wil je als Spanjeliefhebber echt niet missen!

Benieuwd naar mijn andere 8 favoriete Spaanse series? Lees dan dit blog.

0 thoughts on “Vivir Sin Permiso – Dé nieuwe Spaanse Netflix hit”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *