Mijn top 8 Spanje- en reistijdschriften

Tijdschriften… ik verslind ze. Ze gaan mee in bad, naar bed, in de strandtas, in de auto en natuurlijk op vakantie. Ze slingeren ook door het hele huis. Het is een familietic. Mijn reislustige vader wil de twee beste en echte Spanje tijdschriften – Por Favor en Espanje! waar ik een abonnement op heb – altijd van me lenen. Het risico is dan echter dat mijn vader er allerlei artikelen uit gaat scheuren die hij in zijn eigen mapje stopt met toekomstige reisdoelen.

Mijn ouders zijn al rond de 80 en reizen nu alleen nog in Europa, met een diepe voorkeur voor Italië en Spanje. In hun eigen tempo bezoeken ze dan 1 provincie. Grondig hoor, want mijn vader is meestal een jaar van tevoren bezig met het uitzoeken van alle musea, kloosters, kastelen en kathedralen die hij wil bezichtigen.

Afijn, ik druk dus altijd op zijn hart dat de Spanje-tijdschriften weer heelhuids retour komen, want ik haal er ook enorm veel inspiratie uit. Voor mijn blogs en voor mijn reisplannen. Ik houd de tijdschriften natuurlijk wel intact. De hele stapel Por Favors en Espanjes liggen binnen handbereik.

Welke reistijdschriften inspireren mij nog meer?
Er is een heel rijtje dat ik in de gaten houd. Zodra er in een van onderstaande tijdschriften een Spanje-reportage staat, ren ik naar de Bruna of de Primera. Hier volgt mijn top 8.

 1. Por Favor: Een relatieve nieuwkomer in de reisbladenbranche en direct mijn favoriet, vanwege de heerlijke columns, geschreven door Nederlanders en Belgen die in Spanje wonen. Uit het Spaanse dagelijks leven gegrepen. Ik houd nu eenmaal van de echte verhalen. En ik vind het knap hoe Por Favor een eigen bladidentiteit heeft ontwikkeld, echt anders dan de andere magazines.
 1. Espanje!: Met stip op 2. De reportages zijn geweldig, de boeken- en muziektips waardeer ik enorm en in iedere uitgave leer ik weer veel nieuws. Ook op social media is Espanje! zeer actief, waardoor dit magazine mijn dagelijkse portie Facebookinspiratie is.
 1. Mediterranée: Speelt zich allemaal af rond de Middelandse Zee, waardoor ik werkelijk alle artikelen verslind. Voor Vaderdag geef ik mijn vader een abonnement op dit tijdschrift cadeau.
 1. Goodbye magazine: 4x per jaar verschijnt een stevige uitgave van ongeveer 180 pagina’s van dit Belgische magazine. Vol met reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen, de knapste logeerplekken, de lekkerste adresjes en tientallen tips voor een leuke vakantie dichtbij of ver weg. En geweldige roadtrips; daar zijn wij dol op! Volg ze op Facebook of Instagram en je ziet meteen welke reportages in het volgende nummer staan.
 1. Grande.be: Ook een nieuw Vlaams tijdschrift, maar lekker gratis en digitaal! Met nu een mooi artikel over kunst & cultuur in Spanje. Ik heb me geabonneerd, dus ontvang ‘m vanzelf in mijn mailbox. Ideaal!
 1. Columbus Travel: Besteedt veel aandacht aan fotografie, de passie van manlief en ik ben er ook gevoelig voor, omdat mooie foto’s nu eenmaal verleiden. Dat doet Columbus Travel heel goed. Fijn om doorheen te bladeren als er veel Spanje in staat.
 1. Flower Power TRAVEL: Een nieuwe ontdekking die ik eens even in de gaten ga houden. In Flower Power TRAVEL vind je ‘slow down, take it easy-artikelen’ en mooie, bijzondere en kleinschalige adressen om je vakantie door te brengen, zoals agriturismo’s, maisons d’hôtes, familiehotels en finca’s. 
 1. En Route: Omdat wij meestal met de auto naar Spanje gaan, uiteraard via Frankrijk, vind ik dit magazine ook erg leuk. Onze vakantie begint namelijk al bij de eerste overnachtingen in Frankrijk. Ik zoek zo veel mogelijk naar pittoreske lokale hotelletjes, een geweldig chateau of juist intieme chambre d’hôtes. Ieder jaar weer in een andere culturele stad, aan een kneuterig pleintje of op een ander Frans platteland. En Route neemt je mee door het prachtige Frankrijk.

Heb jij nog goede tips voor reismagazines die regelmatig over Spanje schrijven? Deel ze onder dit blog.

2 thoughts on “Mijn top 8 Spanje- en reistijdschriften”
 1. Mijn naam is Hugo Renaerts. Ik woon al 40 jaar in Spanje en schreef vele boeken over dit land. Die zijn allemaal te bekijken op bol.com
  Mocht u interesse hebben, kunt u contact met me opnemen.
  Vriendelijke groeten,
  Hugo

 2. Dear Sir / Madam,
  I play in the band La Bonny Vida. We will be releasing a CD soon
  with Spanish-language music. To give this a bit more publicity, we already have
  made some video clips. This message is only meant for the love of the Spanish language, culture
  Share music. The clips have Spanish subtitles.
  I hope you have a moment to listen to it.
  Kind regards / Saludos,

  Guido Brouwer.
  https://www.youtube.com/watch?v=6ifiP02JuIw

  https://www.youtube.com/watch?v=-glKzd89s9E

  https://www.youtube.com/watch?v=oVdvEdwNrUI

  https://www.youtube.com/watch?v=Yi6VxAM1fvo

  https://www.youtube.com/watch?v=tZpAc0ccLVs

  https://www.youtube.com/watch?v=v8wdQnkto-s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *