Cádiz – 8 Tips voor een stedentrip

Het schiereiland Cádiz beschikt rondom over 30 km strand. Het is een van de oudste steden van Europa en het voelt zo Spaans. De monumentale panden en grote pleinen stralen een statigheid uit met een rijke historie. Ik geef je 8 tips wat je in Cádiz kunt doen.

Tips

  1. Plan voor Cádiz een of twee dagen en boek een hotelletje in een van de monumentale panden in de binnenstad, zodat je lekker van het avond- en nachtleven kunt genieten (vis eten!).
  2. Als je met de auto komt, rijd dan eerst een rondje om het schiereiland. Dan krijg je een goede indruk van de stad en de strategische ligging.
  3. Slenter op je gemak door de binnenstad en kijk vooral omhoog, naar de pastelkleurige monumentale panden die zo mooi afsteken tegen de knalblauwe lucht.
  4. Bezichtig de enorme catedral met zijn gouden koepel. Neem plaats op de grote pleinen met fonteinen en aanschouw het dagelijkse straatbeeld. Dan voel je de loomheid en het rauwe randje dat ik associeer met mijn eigen Rotterdam.
  5. Wandel over de kades en tel alle uitzichttorens boven op de huizen, die dienstdeden in de tijd van Columbus. De hoogste toren, de Torre Tavira, is open voor publiek. Met een camera obscura krijg je een perfecte indruk van de stad en natuurlijk de vergezichten op zee.
  6. Geniet op het strand van de Spanjaarden zelf, hoe brengen zij een vrije dag door? Met de familie, vrienden en lekker eten! De Spanjaarden zijn dol op het strand.
  7. Neem zeker ook een kijkje in de haven en observeer dit industriële schouwspel.
  8. Maak een stadswandeling met een Nederlandstalige gids en leer meer over de historie van Cádiz en het Cádiz van nu.

 Je raakt hier niet snel de weg kwijt, want iedere straat komt zo’n beetje uit op de kade, aan zee. Het is heel makkelijk om je te oriënteren en gewoon een authentieke stad om lekker doorheen te wandelen en op te snuiven.

Lees ook het blog Cadiz – Authentiek schiereiland in de Atlantische Oceaan

0 thoughts on “Cádiz – 8 Tips voor een stedentrip”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *