Waarom Andalusië?

Toen ik nog studeerde werd mijn vriendin verliefd op een Spanjaard. In Granada. Na een paar jaar latrelatie gooide ze het roer om voor de liefde. Ze trok bij hem in, ging weer studeren aan de universiteit van Granada, trouwde tegenover het Alhambra en kreeg drie Spaans-Nederlandse kindjes. Vanaf de eerste keer dat ik haar bezocht, was ik ook verliefd.

Verliefd op Andalusië. Het begon met een weekje Nerja en een bezoek aan mijn vriendin in Granada. Daarna volgde een rondreis van Cordoba naar Sevilla en Granada. Toen een week (met baby) naar de Costa de la Luz, met de ontdekking van steden als Cádiz en Jerez de la Frontera. Om telkens weer terug te komen in Granada. Haar Spaanse man liet ons de Sierra Nevada zien en de Alpujarras. We beleefden de mooiste bruiloft ooit met salsa-dansende Spanjaarden en heel veel eten. Ik was smoorverliefd.

Veelzijdig


Andalusië is twee keer zo groot als Nederland en het is onderverdeeld in acht provincies die dezelfde naam dragen als de hoofdstad: Almería, Cádiz, Córdoba, Granada, Huelva, Jaén, Málaga en Sevilla. Er is voor ieder wat wils, de veelzijdigheid is enorm. Bijvoorbeeld voor strandvakanties of voor een rondreis door de bergen, woestijnen, langs wijngaarden, de witte dorpjes en schitterende steden vol Moorse paleizen en invloeden. Andalusië betovert je met zijn cultuur en tradities, zoals flamenco, de Spaanse gitaren, de tapas en de fiesta’s. Andalusië telt meer dan 100 nationale parken en natuurgebieden. De Costa del Sol is populair en drukbezocht, maar aan de Costa de la Luz en Costa de Almeria zijn nog heel veel rustige strandjes te ontdekken. 

3 Tips


Wil jij ook Andalusië verkennen, dan geef ik je de volgende tips:

1. Een stedentrip? Kies dan voor Sevilla, Malaga, Cádiz of Granada

2. Heb je een week de tijd? Verblijf dan lekker aan het strand en trek er af en toe een dag op uit om het achterland te verkennen en 1 of 2 steden te bezoeken.

3. Kun je 2 weken of langer op reis? Maak dan een roadtrip, er zijn talloze ‘rondjes’ mogelijk, bijvoorbeeld Málaga – Granada – Cordoba – Sevilla of Sevilla – Cadiz – Tarifa – Gibraltar – Málaga

Ontdek het echte Spanje zoals Spanje is bedoeld.

2 thoughts on “Waarom Andalusië?”
  1. Wat een ontzettend leuke website. Mooie verhalen en interessante reisverslagen. Ferry, ik ga jullie volgen! Saludos y hasta la vista!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.