Valencia – 7 Tips voor een stedentrip

Een te gekke stad aan zee, net als Barcelona en Malaga. Wat wil een mens nog meer? Wij combineerden in Valencia het culturele, culinaire en luieren op het strand maar al te graag! En we komen steeds weer terug. Ook zeer geschikt om met kinderen te bezoeken. Onze 4 kinderen zijn lovend over Valencia. 

Tips

  1. Plan voor Valencia minimaal drie dagen en boek een hotel of appartementje in het oude centrum of aan de boulevard.
  2. Reserveer 1 dag voor het bezichtigen van de oude binnenstad, maak gewoon de stadswandeling, dan kijk je je ogen uit en kun je op de verschillende pleintjes urenlang genieten en observeren.
  3.  Huur een dag een fiets en rijd door het 7-kilometer lange stadspark, fijn in de schaduw. In dit park recreëren de Valencianen en kun je overal lekker pootjebaden in de beekjes die door het park lopen.
  4.  Aan het eind van het park ligt, richting de haven, La Ciutat de les Arts. Indien je deze architectonische hoogstandjes ook van binnen wilt betreden (mooie musea), trek er dan maar een hele dag voor uit. Leuk om daarna te combineren met een restaurantje in of nabij de haven.
  5.  Plan 1 dag strand, bijvoorbeeld Playa de las Arenas. Hier kom je volledig tot rust en je kunt overal een ligbedje (met parasol) huren. De boulevard waar de Spanjaarden de hele avond flaneren is reuze gezellig en je kunt er lekker eten en drinken. 
  6.  Houd je van winkelen? Boek dan een dag extra en je kunt je lust ophalen in alle gave boetiekjes. Winkel ’s ochtends vroeg, of na de siësta. Tussen 14 en 17 uur is vrijwel alles gesloten. En op zondag ook.
  1.  Houd het boekje 100% Valencia bij de hand; een ideale reisleider!
0 thoughts on “Valencia – 7 Tips voor een stedentrip”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.