Alicante, je bent wél leuk!

Onderweg van de Costa Cálida naar de Costa Blanca maken we een uitgebreide tussenstop in Alicante. Ik weet nog goed dat de gepensioneerde buren van mijn ouders daar altijd overwinterden. Lekker bruin en uitgerust kwamen ze dan in maart weer terug. Als kind had ik dus een heel zonnig beeld bij Alicante. Ook dacht ik dat Alicante leek op het ordinaire Benidorm. Maar niets is minder waar. Wat een leuk stadje! Met het imponerende Castillo de Santa Bárbara dat boven de stad uitrijst.

We hebben nog niet ontbeten en ik verlang intens naar een goede cappuccino, dat is wel een dingetje in Spanje. We treffen het, want bij Plaza Puerta del Mar op de Explanada de España – de 600 meter lange wandelboulevard met palmbomen – krijgen we een voortreffelijk ontbijt geserveerd met dito koffie. Espresso voor Ferry (met glaasje water, dan weet je dat ze het hebben begrepen) en een grote cappuccino voor mij.

Barrio de Santa Cruz
Zo, onze verkenningstocht door Alicante kan beginnen. We dwalen door de oude wijk Barrio de Santa Cruz, met smalle straatjes, trappetjes en witte huizen. Daarna verkennen stiefdochter en ik de grote winkels; wel wat duurder dan we meestal in Spanje aantreffen, maar dat is begrijpelijk door de vele toeristen.

Fototentoonstelling
We boffen, want langs de haven is een mooie fototentoonstelling, in de buitenlucht dus. Mijn fotograaf wordt daar heel blij van, dus terwijl hij zich vergaapt aan de World Press achtige tentoonstelling, maak ik een keer de foto’s en laat Alicante op me inwerken.

Nu begrijp ik het
Het lijkt in niets op Benidorm. Gelukkig maar. Het is er heerlijk Spaans, met mooie pleinen, oude gebouwen, lekkere visrestaurants, uitgaansgelegenheden, heel veel stranden en een mondaine haven. Nu begrijp ik al die Nederlanders en Engelsen die hier overwinteren, want Alicante biedt voor ieder wat wil. En het klimaat is er voortreffelijk! De winters zijn lente-achtig.

Alicante… een verrassend leuke stad aan de azuurblauwe Middellandse Zee, om het hele jaar te kunnen verblijven.

0 thoughts on “Alicante, je bent wél leuk!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.