Totale rust aan de Costa Cálida

Wanneer we links kijken, spotten we flamingo’s zo ver als ons oog reikt. En als we naar rechts kijken en vooruit, wanen we ons in Zwitserland. “Is dat nou sneeuw?” vraagt mijn stiefdochter. Dat kan niet, want we zijn aan de Costa Cálida: de warme kust. Nee, het zijn gigantische, spierwitte zoutbergen. 

 

In de zomer van 2018 zijn voor het eerst aan de Costa Cálida. Op dat moment is er zelfs een Spaanse hittegolf! Die heeft andere maatstaven dan de Nederlandse hittegolf kan ik je vertellen. Gelukkig verblijven we in een heerlijke villa met privézwembad. Maar na drie dagen dobberen en lezen willen we toch meer zien van deze relatief onbekende vakantiestreek in de provincie Murcia.

 

Mar Menor
De Costa Cálida kent 250 kilometer langgerekte witte zandstranden, afgewisseld met steil uit zee oprijzende rotsen en beschutte baaien. Wij verblijven in Orihuela, vlakbij het foeilelijke Torrevieja en de indrukwekkende Mar Menor (kleine zee). 
Het is het grootste zoutwatermeer van Europa. Het gebied rond Mar Menor staat bekend om zijn vele gezondheids- en schoonheidsbehandelingen. Ook worden de stranden als kuuroorden gezien vanwege het hoge zoutgehalte en de mineraalrijke modder in de binnenzee. Deze Costa is niet voor niets door de Wereld Gezondheid Organisatie uitgeroepen tot een van de gezondste gebieden ter wereld. Het valt ons dan ook direct op dat we hier voortreffelijk slapen; iedere dag het klokje rond, ondanks de warmte. 

 

Geen massatoerisme
De Costa Cálida kent geen massatoerisme. Zo ontdekken we op het 
witte strand van San Pedro del Pinatar. Ook in de geweldige militaire havenstad Cartagena komen we geen toerist tegen.

Kom je echt voor je rust naar Spanje en kamp je met gezondheidsproblemen? Dat is de Costa Cálida een absolute aanrader! En weet je wat ik ook zo leuk vind? Je zit hier al in het diepe zuiden van Spanje. Wanneer je voorbij Cartagena langs de kust het hoekje omgaat, rijd je zo Andalusië binnen!

0 thoughts on “Totale rust aan de Costa Cálida”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.