Op bezoek bij Edwin en Dennis van Villa Conmigo

Door onze correspondent Ingrid Smit –

Daar is het, nummer 604. Ik sta voor een prachtige zware metalen poort en na enkele seconden glijdt de poort open. Langzaam krijg ik zicht op wat erachter verscholen gaat en eventjes waan ik me een in een film, ofzo. Ik rijd langzaam het pad op en bovenaan de trap staan Edwin en Dennis mij met een grote glimlach op het gezicht en een flesje handontsmetter op te wachten. Vandaag ben ik weer op pad om kennis te maken met leuke ondernemende Nederlanders in Andalusië. Welkom bij Villa Conmigo in Alhaurin de la Torre.

Ik krijg een uitgebreide rondleiding en het valt me op dat alles praktisch, compleet, schoon en netjes is. Stijlvol en heerlijk luxe, zonder overdreven chique. Mijn oog valt op het prachtige glas in lood werk van de openslaande deuren die je overal in het huis treft. En dan lopen we naar buiten en hoor ik het zachte gekletter van het water in de fontein en een rustgevend muziekje op de achtergrond.

Video afspelen

Een plek om te ontspannen en te genieten
In Villa Conmigo voel je de liefde die Edwin en Dennis hebben voor Spanje en voor deze plek. Alles is tot in de puntjes verzorgd; van de gezamenlijke hospitality bar tot de koffie- en theefaciliteiten op de kamers, van een eigen ‘krantje’ met wetenswaardigheden en tips en stadplattegrond tot de bloemetjes op de ontbijttafels en de tijdschriften in de zitkamer. Dit is een plek om je welkom en thuis te voelen. Om te ontspannen en te genieten.

Het Spaanse leven moet je vooral ervaren
Het verhaal van hun overstap naar Spanje is inspirerend. Jarenlang hebben Edwin en Dennis hun liefde voor Spanje onderzocht, diverse plekken en regio’s bezocht, hun plannen getoetst en bijgesteld, zelfs twee keer proefgedraaid in een B&B om te ontdekken of het wel echt is waar ze gelukkig van zouden worden. En dat is zo. Het straalt ervan af. Dat is ook de belangrijkste tip die Edwin geeft: “Als je naar Spanje wilt komen, ga op reis, kom hiernaartoe, onderzoek de regio, het leven, voel en ervaar hoe het is. Je vindt een voor jou fijne plek hier, niet door alleen maar te zoeken op internet. Neem te tijd om het te ervaren.”

Een gemiddelde werkdag

Nadat ik het volledige huis, het buitengebied, het zwembad, de fitnessruimte en de sauna heb gezien, praten Edwin en ik nog een beetje na aan de keukentafel, terwijl Dennis gaat schoonmaken. Deze ochtend is een aantal gasten vertrokken en moet er dus uitgebreid schoongemaakt worden. Ik vraag hoe een gemiddelde dag er voor hen uitziet, het lijkt mij namelijk best pittig om zo’n B&B te runnen. En inderdaad, vanaf een uurtje of half zeven in de ochtend tot vier uur in de middag gaan ze opruimen, ontbijt verzorgen, boodschappen doen, inchecken en uitchecken van gasten, kamers schoonmaken, lunch verzorgen, gasten helpen met vragen en tips.

In de corona-tijd zijn daarnaast de overheidsprotocollen voor gastvrij en veilig ontvangen en schoonmaak nog behoorlijk aangescherpt en hier bij de Villa Conmigo worden deze voorschriften tot in de puntjes nageleefd.

Tussen vier en zes uur ’s middags is het dan siëstatijd. Edwin vertelt me dat ze dan zelf een rustmoment hebben, eventjes eten en tijd in hun eigen appartement. Na zes uur is het tijd voor boodschappen en twee keer in de week verzorgen de heren ook nog avondeten voor de gasten. Ergens vind ik het jammer dat ik nu niet een paar dagen hier kan blijven.

Het is een leefstijl
Het is me duidelijk dat de voorliefde voor koken en gastvrijheid deze heren in het bloed zit. Dat ze precies doen wat ze leuk vinden en waar ze blij van worden. Dennis vertelt: “Het is aanpakken en meebewegen en vooral het leven is hier anders. We leven veel meer bij de dag en het is allemaal minder materialistisch gedreven. Waar het om gaat is je gezondheid, je vrienden, de mensen om je heen. De zaken waar we ons vroeger druk om maakten, zoals carrière en planningen en controle, zijn nu veel minder belangrijk. Je moet dit niet als werk zien, maar als een leefstijl. Je leeft mee met je verlangen, met wat de dag brengt en veel minder vanuit controle.”

Ondernemen en meebewegen
De tijd van de coronacrisis en de lockdown was voor Edwin en Dennis eerst wel heftig. Vooral in het begin toen alle annuleringen binnenkwamen. Maar ook die tijd was een kwestie van meebewegen. Als rasechte ondernemers hebben ze die periode aangegrepen om bijvoorbeeld hun website in het Spaans te vertalen, nieuwe recepten uit te proberen en achterstallige klussen in het huis te doen. Het is nu even spannend wat de rest van het jaar gaat brengen Het is juli 2020 en normaal gesproken zit Villa Conmigo altijd helemaal vol tussen juni en oktober. Nu is er nog ruimte voor boekingen in augustus en september. “We hopen op het beste en bewegen ook dan weer mee met wat er is.”

https://www.villaconmigo.nl

Echte Spanjeliefhebbers
Ik weet zeker dat ik op deze plek terugkom. Ik weet nog niet wanneer of hoe lang, maar ik weet wel dat iedereen die hier verblijft een heerlijke, ontspannen, gezellige en volledig verzorgde en fijne tijd heeft. Wat een topplek.

Als de poort weer achter me sluit en ik wegrijd, voel ik me bevoorrecht dat ik ook deze mooie mensen mocht ontmoeten. Echte Spanjeliefhebbers.

Nederlandse ondernemers in Andalusië
Wil je meer reportages lezen en filmpjes zien van Nederlandse ondernemers in Andalusië? Onze correspondent Ingrid Smit bezocht ze in de zomer 2020 met de vraag hoe deze ondernemers de lastige corona-tijd doorkomen.

Aan de wandel in Vejer de la Frontera met Anne van Ardanza Reizen
Bienvenido a Finca de Gecko
Op bezoek in Torremolinos bij Dries en Anita van Het Kruideniertje

5 thoughts on “Op bezoek bij Edwin en Dennis van Villa Conmigo”
  1. Wij gaan vanaf het moment van opening, minimaal één keer ler jaar naar de heren toe. Niet alleen omdat het hele goede vrienden zijn, maar vooral om hun gastvrijgeid, gezelligheid, betrokkenheid en zorg voor hun B&B. Het ontbreekt je aan niks. Je waant je in weelde. Hulde aan de liefste mannen van Alhaurin de la Torre.

    1. Ook wij hebben het voorrecht gehad van hun uitmuntende gastheerschap te mogen genieten. Hebben het vaste plan om nog eens terug te keren naar deze heerlijke plek die bovendien een goede uitvalsbasis is naar de omgeving vlakbij Malaga.

  2. Sinds de opening van Conmigo willen we in ieder geval één keer per jaar ons laten verwennen door deze twee bijzonder getalenteerde heren. Van ontbijt, tot diner, de schine kamers, de gastvrijheid, aan niets ontbreekt het je als je daar bent. Goed, wij zijn wat bevooroordeeld, hetzijn ten slotte buiten geweldige gastheren ook nog eens hele lieve naar vooral jarenlange vrienden. Bij hen wanen wij ons in weelde, voelen we ons fijn en willen we terug als we naar huis moeten. Hopelijk mogen we er nog járen te gast zijn.

  3. Wij hebben bij toeval Villa Conmigo leren kennen via zoeken op internet! Maar zijn er intussen al 2x geweest. Het is een TOPPER! Super lieve, toffe gastheren, die alles doen om je als god in Spanje te laten voelen! Alles spic en span! Prachtige kamers en heel mooi ingericht, zowel binnen als buiten! Ontbijt enorm uitgebreid, maar ook niet to much, je krijgt elke dag iets verrassends, echt toppie! Een ECHTE aanrader!

  4. Ik ben 2 jaar geleden met een vriendin op vakantie geweest in Villa Conmigo hebben het er geweldig gehad super gastheren en het was heel gezellig. We hadden een fantantische kamer heerlijke bedden en mooi ingericht. Het is dat mijn man niet wil vliegen want ik had het zeker nog een keer willen beleven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *