Met samengeknepen billen in Girona door het decor van Game of Thrones

Altijd als we aan de Costa Brava zijn, bezoeken we uiteraard de prachtige middeleeuwse binnenstad van Girona. Maar dit jaar wilden we specifiek een van de hotspot filmlocaties uit Game of Thrones bezichtigen.

Met de auto de binnenstad in
Omdat het een snikhete dag is in augustus en manlief slecht ter been is, rijden we met de auto door de oude binnenstad en slingeren we ineens door de smalle straatjes naar boven, richting kathedraal. We zien slechts een paar parkeerplaatsen, maar die zijn gereserveerd voor de pastoor en zijn personeel. Het lijkt of we midden in een voetgangersgebied zijn, de weg die we naar boven hadden gereden, was eenrichtingverkeer, dus hoe komen we hier weer weg?

Hoe komen we hier weer uit?
Ineens komen er twee streng uitziende Spaanse motoragenten naar ons toe. Verboden om hier met de auto te komen, zo maken ze ons duidelijk in gebrekkig Engels. ‘Hoe komen we hier weer uit?’ vraagt mijn man redelijk radeloos en beschamend. ‘Rijd maar achter ons aan’ zegt de motoragent.

Mag je hier wel rijden?
En daar gaan we, in slakkengang over de middeleeuwse keien. We giebelen een beetje van nervositeit en voelen ons net twee ongehoorzame schoolkinderen. De motoragenten rijden om de kathedraal en de bijgebouwen heen, een heel smal steegje in. Mag je hier wel rijden? En past onze auto er wel doorheen? Met samengeknepen billen en klotsende oksels durven we een poging te wagen. En ja, het lukt, hetzij met ingeklapte buitenspiegels.

We komen ermee weg
Rustig rijden we achter de motoragenten aan, kriskras door smalle straatjes de heuvel af naar de stad beneden. De motoragenten brengen ons letterlijk tot een groot parkeerterrein aan de Onyar rivier. Op strenge en bestraffende toon commanderen ze dat we daar moeten parkeren. Dan steken ze hun hand op en rijden weg. Pfieu, geen bekeuring! Daar zijn we als domme toeristen goed mee weggekomen.

De Joodse wijk El Call
Even later slenteren we op ons dooie akkertje door diezelfde oude binnenstad, de Joodse wijk El Call. Veel leuker natuurlijk om dit lopend te ervaren. En dan ineens staan we onderaan de 91 treden van de imposante kathedraal. Wow, het is echt overweldigend. Het voelt écht alsof we op de filmset staan van Game of Thrones. Nu pas zien we hoe knap de serie is gemonteerd.

Braavos en Kings Landing
Het historische centrum van het middeleeuwse Girona duikt in seizoen 6 in bijna elke aflevering op. Meestal als Braavos, maar een enkele keer ook als Kings Landing. Je herkent vast wel deze lange trappen die leiden naar de hoger gelegen kathedraal. En de buitenkant van de kathedraal werd gebruikt om de sept van Baelor in Kings Landing uit te beelden. Ook zijn de straten van de mooie binnenstad te zien als de straatmarkt op Braavos en het theaterpodium op Plaça dels Jurats.

Ben jij ook Game of Thrones fan?
We schreven eerder dit blog: 5 Indrukwekkende Game of Thrones routes door Spanje. Vorig jaar waren we bij Dragonstone en jaren geleden in het Alcázar in Sevilla. We hebben nog heel wat locaties te gaan en proberen iedere vakantie een Game of Thrones hotspot te bezichtigen.

Maar Girona heeft natuurlijk nog veel meer te bieden. Daarover meer in een volgend blog.

0 thoughts on “Met samengeknepen billen in Girona door het decor van Game of Thrones”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.