In Palamós eet je vis en geniet je van het strand

Palamós is een echt Catalaans havenstadje, dus wij aten er iedere dag verse vis. Vanuit de haven zie je vissersbootjes komen en gaan, dan loopt het water je al in de mond. Ook is er een enorme keuze aan restaurants. En wat dacht je van de boulevard en de heerlijke zandstranden?

Visserij
In de haven van Palamós zie je luxe schepen liggen, cruises binnenkomen en talloze vissersboten vandaan vertrekken op weg naar een nieuwe vangst verse vis. Het is leuk om de haven te verkennen of naar de visafslag te gaan, die dagelijks om 17.00 uur start in de grote hal. In Palamós is zelfs een museum over de geschiedenis van de haven.

Boulevard
Ons appartement ligt slechts een paar stappen verwijderd van de lange promenade richting het stadje Palamós. Op deze boulevard is het iedere avond gezellig met flanerende Catalanen en marktkraampjes met kunst en sieraden. De boulevard eindigt daar waar de restaurantjes beginnen. Wij waren maar met z’n tweeën, dus konden tussen 21 en 22 uur nog wel een tafeltje bemachtigen, maar als je met meer bent, dan moet je echt reserveren (in het hoogseizoen en de weekenden). Toen we een avond met vrienden gingen eten, zorgden we ervoor dat we al om 20 uur een plekje bemachtigden. Eerst lekker borrelen, daarna aan de tapas.

Zandstranden
De boulevard loopt langs het Platja Gran de Palamós, een breed zandstrand waar we vele uurtjes hebben doorgebracht, omdat we er op onze slippertjes naartoe sloften, ideaal.

Wat ook een fijn strand is, ten westen van het Platja Gran, is het Cala de la Fosca. Dit is een stuk kleiner dan het Platja Gran en heeft een grote rots in het midden die het strand in tweeën splits. En dan zijn er nog Platja de Castell en La Cala S’Alguer. Deze stranden liggen aan de randen van Palamós en zijn daardoor veel rustiger. Wij gingen nog een middag naar Platja de Sant Pol, in het nabijgelegen Sant Feliu de Guixols. Ook een erg leuk strandje! Lekker kleinschalig.

Logeertip

Wij verbleven een week in Ona Hotels in Palamós. We raden het aan, zoals ik al op facebook postte: Een voortreffelijk ontbijtbuffet, ondanks dat we een eigen keukentje hadden. Erg goed bed, lekker balkon aan het zwembad, heel schoon. De straat uit en je staat op het strand. 10 minuten wandelen over de gezellige promenade naar het oude centrum dat ‘s avonds ontzettend gezellig is en waar je heerlijk kunt eten.

Kortom, Palamós is zeer geschikt voor een lui Lekkerland vakantie aan de mooie Costa Brava.

0 thoughts on “In Palamós eet je vis en geniet je van het strand”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.