Casas de Indianos in het gezellige Begur

Vier jij je vakantie aan de Costa Brava? Dan mag je Begur niet overslaan. Dit historische plaatsje ligt op een 200 meter hoge heuvel aan de kust. Het kleine centrum met dorpsplein naast de kerk is supergezellig. En wanneer je door de achterafstraatjes wandelt, passeer je de prachtige koloniale huizen: Casas de Indianos.

Casas de Indianos zijn een herinnering aan de emigratie van de inwoners van Begur naar Cuba. In de 19e eeuw gingen veel Catalaanse ondernemers namelijk naar Cuba waarvan zo’n 500 Begurencs hun biezen pakten. Een groot deel van hen keerde goed gefortuneerd terug toen Cuba onafhankelijk werd; zij staan nu bekend als Indianos en in Begur staan hun prachtige koloniale villa’s.

De strandjes van Begur
Wij maken vanuit Palamós een dagtrip naar Begur en ik heb direct spijt dat ik niet hier een hotelletje had geboekt. De serene sfeer bevalt mij meteen en het is er niet zo idioot druk met toeristen als in veel omliggende plaatsten aan de Costa Brava. Beneden liggen zelfs prachtige strandjes in turquoise baaitjes: Sa Tuna, Sa Riera en Fonda. Bovendien is er in Begur voldoende keuze aan hotels, appartementen, vakantiehuizen en campings.

Maar nu we er toch zijn, gaan we eerst lekker lunchen op Plaça de la Villa, naast het kerkje. En daarna wandelen we door de achterafstraatjes van Begur en zijn we verrast door de schoonheid van Casas de Indianos. Sommige villa’s zijn gedecoreerd met neoklassieke fresco’s.

Fira d’Indians
De sterke relatie tussen Cuba en Begur wordt nog steeds elk jaar in het eerste weekend van september gevierd tijdens Fira d’Indians. Drie dagen lang herleeft dan de geschiedenis van de Americanos in Begur. Er zijn diverse activiteiten, zoals een markt met overzeese producten, gastronomie, Cubaanse muziek en straattheater.

Castell de Begur
Wat ook nog leuk is om te doen als je in Begur bent, is de ruines van het Middeleeuwse kasteel bezichtigen. Een korte wandeling naar boven en je het een prachtig uitzicht over de kust, de Medes-eilanden en het dorpje Begur.

0 thoughts on “Casas de Indianos in het gezellige Begur”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.