Wat zijn de populairste bezienswaardigheden van Spanje?

Nu reizen weer toegankelijker wordt en vaccinatiecampagnes op gang zijn, staat een reis naar Spanje bij velen weer op de verlanglijst. Als je er al lang naar verlangt om de meesterwerken van Gaudí in Barcelona te zien, een dag met het gezin in een pretpark te beleven of het beroemde Alhambra te bezoeken, dan is het wachten voorbij.

Attracties in Spanje zijn grotendeels weer open en daarom heeft Musement, het digitale boekingsplatform voor reisactiviteiten over de hele wereld, een kaart ontwikkeld met de populairste monumenten en attracties in elke Spaanse provincie.

4.500 bezienswaardigheden
Om de 52 attracties op de kaart te selecteren (één voor elke provincie en autonome stad), kwamen meer dan 4.500 bezienswaardigheden in het hele land in aanmerking en werd voor elk van hen het aantal beoordelingen op Google geanalyseerd. De toeristische attractie met het hoogste aantal beoordelingen werd beschouwd als de populairste in de provincie.

Drukte vermijden?
Voor reizigers die de drukte liever vermijden, zijn nationale parken zoals de Sil Canyon (Ourense), het Ordesa en Monte Perdido Nationaal Park (Huesca), of het Natuurpark Montaña Palentina (Palencia) ideale opties.

Heiligdommen
Een van de populairste toeristische attracties is de Sagrada Família (Barcelona), die meer dan 155.000 beoordelingen op Google heeft. Maar dit is niet de enige religieuze tempel die zijn stempel op de kaart heeft gezet. Ook de kathedraal van Santiago de Compostella (La Coruña), de kathedraal van Burgos (Burgos), de Heilige Grot van Covadonga (Asturië) en de basiliek El Pilar (Zaragoza) veroveren de harten.

De populairste pleinen
De pleinen en openbare parken, een ontmoetingsplaats voor zowel de plaatselijke bevolking als de toeristen, zijn ook in trek. Denk aan: Plaza de España (Sevilla), Plaza Mayor (Salamanca), Plaza del Torico (Teruel), Parque del Retiro (Madrid) en de Alameda de Cervantes (Soria).

Architectonische juweeltjes
Op de kaart van Musement staan ook architectonische juweeltjes, zoals de Casas Colgadas (Cuenca) of de Hórreos de Combarro (Pontevedra), maar ook oude ruïnes, zoals de Romeinse theaters van Mérida (Badajoz) en Cartagena (Murcia).

Nog veel meer
Behaal 110 km/u in de beroemde Dragon Khan van PortAventura (Tarragona), bewonder de grote werken van het surrealisme in het Teatre-Museu Dalí (Gerona), ontdek het oude huis van de katholieke monarchen in het Alcázar de los Reyes Cristianos (Córdoba) of reis naar het verleden en bezoek de Romeinse Muren van Lugo (Lugo). Dit zijn slechts enkele van de populairste attracties in Spanje waarvan je kunt genieten.

Extra informatie
Wil je per regio ideeën opdoen voor jouw volgende vakantie? Kijk dan hier: https://blog.musement.com/nl/de-populairste-bezienswaardigheden-van-spanje/

0 thoughts on “Wat zijn de populairste bezienswaardigheden van Spanje?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.