Fuerteventura – De surfhoofdstad van Europa

Fuerteventura is een Canarisch Eiland dat zo’n honderd kilometer voor de kust van Marokko ligt. De naam Fuerteventura betekent letterlijk ‘sterke wind’. Je kunt er het hele jaar door uitstekend golfsurfen, windsurfen en kitesurfen. Niet voor niets wordt Fuerteventura het surfparadijs van Europa genoemd.

Het eiland bestaat verder met name uit een vulkanisch landschap. Behalve watersporten is er niet veel te zien en te doen, maar de eindeloos lange witte zandstranden maken de idylle wel compleet. Zeer bekend is het Playa de Sotavento, een 22 kilometer lang strand. Daarnaast kent Fuerteventura zo’n 150 kleine en afgelegen stranden, waar je in alle rust kunt genieten van zon en zee.

Leren golfsurfen is een van de leukste dingen om te doen wanneer je Fuerteventura bezoekt. De vele surfdorpen, de eeuwige zon, de laid back sfeer en de blauwe zee… het eiland heeft alles wat je als surfer zoekt. Het maakt niet uit of je aan de oostkust of westkant van het eiland verblijft, de beste surfspots zijn overal dichtbij. Op dagen dat de golven metershoog zijn, zijn er ook baaien te vinden waarop de golven wat minder heftig zijn. Dat er surfers van over de hele wereld naar Fuerteventura komen, zegt veel over de kwaliteit van de golven. Extra fijn is dat de watertemperatuur altijd boven de 16 graden ligt.

Wil je precies weten wat de beste surfspots zijn en waar je materialen kunt huren? Lees dan deze tips op lonedrifters.nl.

Bronnen: decanarischeeilanden.nl, lonedrifters.nl, foodtravelphotography.com, homegrown.es

0 thoughts on “Fuerteventura – De surfhoofdstad van Europa”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *