Magnifiek natuurschoon op La Gomera

Je komt er niet voor een strandvakantie. En al helemaal niet voor feestgedruis. Op het Canarische Eiland La Gomera kom je voor de natuur. In de video in dit blog geloof ik mijn ogen niet. Wat een natuurpracht!

Veel wandel- en natuurliefhebbers bezoeken La Gomera voor één dag met een tocht vanaf Tenerife. Parque Nacional de Garajonay is namelijk het enige nationale park van Spanje dat door de Unesco is opgenomen op de Werelderfgoedlijst. Het is 40 km² groot en er groeien zo’n 450 plant- en boomsoorten. Centraal in het park ligt een oeroud laurierbos. Bijzonder aan het park is de mist, die vrijwel constant aanwezig is, dat zorgt voor mysterieuze beelden.

Een agrarisch eiland
Net als de andere Canarische Eilanden kende La Gomera als vroegste bewoners de Guanchen. In de 15de eeuw werd het eiland veroverd door de Spanjaarden. Anders dan op de andere eilanden is La Gomera altijd een agrarische eiland gebleven en hebben industrie en toerisme zich hier niet of nauwelijks ontwikkeld. De huidige bewoners zijn nog altijd grotendeels boeren en het leven op La Gomera is zeer traditioneel en kent vele oude gebruiken.

Leuke plaatsjes

Plaatsen die de moeite van een bezoek waard zijn:

  • San Sebastián de La Gomera vanwege de mooie gebouwen
  • Agulo: een idyllisch plaatsje omgeven door bananenplantages
  • El Cercado: hier vind je het echte traditionele leven van La Gomera met een belangrijke rol voor de kunstnijverheid
  • La Calera vanwege de leuke winkeltjes en restaurants
  • Valle Gran Rey: een samensmelting van enkele kleine badplaatsjes met een zwart zandstrand
  • Playa de Santiago voor als je toch een beetje strand wilt tijdens je vakantie; hier zijn ook wat barretjes en restaurants
0 thoughts on “Magnifiek natuurschoon op La Gomera”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.