Het geheim van Parc Natural de Montseny

Zowel op de heen- als de terugreis landen we graag in het achterland van Barcelona. Weg van de drukke Costa Brava. Want daar ligt het redelijk onbekende Sierra del Montseny. Een spectaculair gebergte van 30.000m2. Unesco heeft het park in 1978 tot beschermd biosfeerreservaat uitgeroepen.


Wij verblijven een paar dagen in 
Montanya hotel & lodge in Seva, tussen de golfresorts. Er heerst hier een oase van rust. Zelfs bij het zwembad, op het terras en tijdens het diner. We zijn de enige buitenlanders. Dit hotel heeft een voortreffelijk restaurant met uitgebreide buffetten met een keuze aan specialiteiten uit de streek. Het hotel doet me denken aan een Zwitsers chalet. De lucht is er ook zo schoon, je voelt het direct.

 

Pantà de Santa Fe

We verkennen Parc Natural de Montseny door gewoon lekker rond te toeren door de bergen. Je kijkt je ogen uit. In het park lopen zwijnen, herten en vossen. Er zijn prachtige wandel- en mountainbikeroutes, bronnen, beekjes, kleine watervallen en een enorm stuwmeer: Pantà de Santa Fe.

 

De bewegwijzering en de navigatie brengen ons er niet vanzelf heen. We zijn een tijd aan het zoeken, totdat links van de bergweg ineens een gigantisch stuwmeer schittert in het zonlicht. Dan vinden we de verborgen stuwdam, te midden van een Grand Canyon achtige bergketen. Pantà de Santa Fe staat in geen reisgids beschreven. Wat een geluk dat we dit geheim hebben gevonden in the middle of nowhere. Hier zijn geen hotels, campings of restaurants.

 


Inspiratiebron van dichters en schrijvers!

Pas veel later lees ik dat Sierra del Montseny eeuwenlang een bron van inspiratie is geweest van dichters en schrijvers. Mijn schrijvershart maakt een vreugdesprongetje. Door het park schijnt zelfs een wandelroute te zijn die hieraan is gewijd. Die ga ik opzoeken voor de volgende keer! 

Bron: Más Spanje

0 thoughts on “Het geheim van Parc Natural de Montseny”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.