Gente Que Viene y Bah – Feel good movie

Wat een heerlijke ontspannen feel good movie. Hoofdrolspeler Bea heeft haar leven prima op orde. Ze is een jonge en talentvolle architect, waar ze als klein meisje al over fantaseerde. Ze woont samen met haar knappe collega en ze werken veel. Nieuwe opdrachten worden gevierd in het café. En tijdens zo’n avond gaat het helaas mis.

Haar vriend wordt met een andere (beroemde) vrouw betrapt. Dat komt voor Bea op een wel hele nare manier aan het licht. Maar het is wel een beetje Bea’s eigen schuld. Ze wordt diezelfde dag ontslagen door haar hysterische reactie en plein publiek. Ze heeft tijd nodig om na te denken en vertrekt acuut naar haar geboortedorp. Daar wordt ze opgevangen door haar zussen, broertje en moeder. Ze beseft zich weer wat een bijzondere familie ze heeft. En in het kleine dorpje kent iedereen elkaar. Dan is haar zus ook nog eens de burgemeester.

Humor en romantiek
Er gebeuren hilarische dingen en er zijn romantische ontmoetingen als Bea in haar geboortedorp verblijft. Wanneer haar moeder met een belangrijke mededeling komt, is Bea blij dat ze nu een tijdje bij haar woont. Toch gaat ze uiteindelijk terug… Met alle gevolgen van dien.


María del Carmen García
De vriend van Bea wordt gespeeld door Fernando Guallar die ik direct herkende uit de Netflixserie Velvet. Maar de moeder van Bea is de zeer ervaren en geprezen María del Carmen García Maura. Zij staat vooral bekend om haar samenwerkingen met de bekende Spaanse filmregisseurs Pedro Almodóvar en Álex de la Iglesia. Maura heeft het record (met drie) voor de meeste Goya Awards voor beste hoofdrolspeelster dan enige andere actrice in de geschiedenis van de Spaanse film. Ze won ook een Cesar Award in 2013 en een Cannes Film Festival Award in 2006.

0 thoughts on “Gente Que Viene y Bah – Feel good movie”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *