Filmrecensie Te quiero, imbécil

Zin in een ontspannen Netflix-avond? Dan is deze film een aanrader. ‘Te quiero, imbécil’ speelt zich af in Barcelona, ook niet verkeerd. De hoofdrolspeler Marcos wordt na 8 jaar relatie gedumpt door zijn vriendin op het moment dat hij haar een huwelijksaanzoek doet. De dag erna wordt hij ook nog eens ontslagen. Daar staat hij dan heel sneu, met zijn tasje, 35 jaar oud bij zijn ouders voor de deur. Doordat hij een beetje sullig is, geeft zijn vriend hem wat tips over vrouwen anno de 21e eeuw, datingapps en hij helpt hem aan een nieuwe baan.

Gelukkig kan Marcos hierna al snel een eigen appartement huren. Ook ontmoet hij een oud klasgenoot van de middelbare school, Raquel. Ze is totaal zijn type niet, maar ze helpt hem met zijn nieuwe looks en er ontstaat een leuke, vrijblijvende vriendschap.

In de tussentijd raakt Marcos wegwijs in de datingwereld, wat hij vreselijk vindt. Hij kan zijn ex niet loslaten en moet zichzelf opnieuw uitvinden. Hij zoekt hulp bij een online goeroe/coach, erg geestig. Want waaruit bestaat de veelgeprezen ‘nieuwe mannelijkheid’ precies? Kleed je je als een hipster, gebruik je dagcrèmes? Moet een tatoeage echt? Scheer je je halve lichaam? Marcos doet zijn best om het uit te vogelen.

Het is een luchtige film met best wel humor vind ik. Raquel wordt trouwens gespeeld door Natalia Tena, een Engelse actrice en zangeres van Spaanse afkomst. We kennen haar al van onder andere Harry Potter (als Nymphadora Tops) en Game of Thrones (als Osha).

0 thoughts on “Filmrecensie Te quiero, imbécil”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *