4 Latas – Mooie Netflix roadmovie

4 Latas is een Spaanse, klassieke roadmovie op Netflix van regisseur Gerardo Olivares.  Wat ik vooral leuk vind is dat de Franse acteur Jean Reno een van de hoofdrolspelers is en dat de film zich grotendeels afspeelt in de prachtige en onheilspellende Sahara.

De Franse Jean Pierre en Baskische Tocho vernemen dat hun jeugdvriend Joseba ernstig ziek is en niet lang meer te leven heeft. Ze halen herinneringen op van de reizen die ze met z’n drieën in de jaren 80 door Afrika maakten. De ernstig zieke Joseba woont in Mali en zodoende besluiten ze met de auto de Sahara te doorkruisen om hun vriend op te gaan zoeken.

Renault 4L
Die auto speelt een belangrijke rol in de film: een hele oude Renault 4L (vandaar ook de titel van de film). Deze auto vinden Jean Pierre en Tocho als ze de dochter van hun vriend Joseba bezoeken in Baskenland. Ondanks dat zij haar vader al 10 jaar niet heeft gezien, besluit ze mee te gaan met de mannen.

Afrika
Het is een tragisch komische film met prachtige ontmoetingen en veel tegenslagen in het decor van de overweldigende Sahara. De reislustige regisseur Gerardo Olivares heeft zijn kennis van en passie voor Afrika goed in deze film verwerkt. Op Wikipedia lees ik dat hij veel reisfilms op zijn naam heeft staan waarmee hij regelmatig prijzen heeft gewonnen. Ik ga dus zeker nog andere films van hem kijken.

0 thoughts on “4 Latas – Mooie Netflix roadmovie”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.