De 5 leukste restaurantjes op Ibiza

Door: onze correspondent Marina Wakker

Eerlijk is eerlijk, toen mijn tienerdochter twee jaar geleden voorstelde om naar Ibiza te gaan, dacht ik natuurlijk wel dat het leuk zou zijn, maar ik was ook licht sceptisch. Dat had te maken me beelden van BN’ers enzo en dat het misschien wel heel erg toeristisch zou zijn. Maar Ibiza bleek echt leuk! Zo leuk dat we er nu twee jaar later weer naartoe zijn gegaan. En ik ontdekte de meest geweldige restaurantjes.

Natuurlijk is het toeristisch, maar vergeleken met bijvoorbeeld de stranden van Italië of vaste land Spanje is het er echt rustiger. Dan heb ik het wel over het noorden van Ibiza, wat onze lievelingsplek is. De natuur is er echt mooi. Er is een overvloed aan baaien en deze zijn zonder uitzondering allemaal mooi en idyllisch.

Goed en lekker eten
Wat een extra dimensie aan de vakantie geeft en wat mede de Ibiza-vibe maakt, is dat er ook een overvloed aan leuke en echt goede restaurantjes zijn. Niet met doorsnee toeristen-eten, maar met echt goed en lekker eten. Zeker als je ook van vegetarisch eten houdt is het aanbod veel gevarieerder en creatiever dan ik in de meeste andere landen ken. Daarom onze top 5 restaurantjes op Ibiza!

1 – The Boathouse
The Boathouse vind je op het strand van Cala san Vicente, wat tevens een van onze favoriete strandjes is. Hier waaiden we samen met een groep vrienden een van de eerste keren op Ibiza aan. Direct uit het water zo aangeschoven in het restaurant. De sfeer is hippie-Ibiza achtig met verschillende hoekjes en hangmatten. Op de kaart staan gevarieerde tapas zoals heerlijke vega taco’s en de favoriet van mijn dochter: mini hamburgertjes met verschillende kleuren broodjes.

2 – La Paloma
Dit is zo ongeveer het meest aanbevolen restaurant op Ibiza en het is ook écht een fijne plek en mag dus ook in dit lijstje niet ontbreken. Het is een tuinrestaurant in het binnenland van Noord-ibiza. De tuin is mooi, met ook weer verschillende hoekjes en plekjes. De sfeer is rustig een aangenaam. Het eten echt lekker, met een gevarieerd menu. Het restaurant is zo populair dat je in het hoogseizoen al voor je vertrekt moet reserveren voor een diner! Wij konden nu gelukkig nog terecht voor een lekkere lunch. Overigens geldt voor alle goede restaurantjes wel dat je vaak van tevoren moet reserveren.

3 – Aubergine
Een restaurant in een tuin in het midden van Ibiza. Wat opener en minder hoekjes, maar ook mooi. Ook hier is het eten echt gevarieerd en lekker. Mijn dochter, die geen makkelijke eter is, heeft hier de smaak van echt goedgemaakte kip leren waarderen. Zij wil hier dan ook steeds weer naar terug!

4 – Wild Beets in San Gertrudis
Wild Beets is een veganistisch restaurant. Dus voor de veganist of liefhebbers van veganistisch eten leuk om naar toe te gaan. San Gertrudis is een leuk plaatsje in midden (zuidelijk) Ibiza, heerlijk om daar doorheen te wandelen en wat te winkelen.

5 – Cala Comté
Picknicken en zwemmen bij Cala Comté bij zonsondergang. Nee inderdaad is dit geen restaurantje, maar de plek is heel bijzonder bij zonsondergang. Er is ook een restaurant, Sunset Ashram, waar wij de eerste keer aten, maar dat was vooral overmatig duur. Ik zag toen dat de meeste mensen daar aan het strand gingen picknicken bij zonsondergang. En dat is eigenlijk een beter idee. Het is een bijzonder mooie plek omdat het een westhoek is van het eiland waarbij je uitzicht naar meerdere kanten hebt. In de verte zie je ook nog Es Vedra. Gewoon zelf je picknick meenemen en lekker zwemmen!

2 thoughts on “De 5 leukste restaurantjes op Ibiza”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.